1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÖLGELER VE SURETLER”
“GÖLGELER VE SURETLER”

“GÖLGELER VE SURETLER”

“GÖLGELER VE SURETLER”

A+A-

Baraka  Kültür Derneği’ni n “İzle-Tartış” etkinliğinde bir Kıbrıs filmi izlenecek.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Kıbrıslı sinemacı Derviş Zaim’in yaptığı “Gölgeler ve Suretler”, yarın akşam saat 19.00’da derneğin Kızılbaş’taki lokalinde gösterilecek.

Baraka’dan verilen bilgiye göre, gösterime, filmde rol alan oyuncu Erol Refikoğlu ve kostüm tasarımcısı Hüseyin Özinal da katılarak, film sonrasında izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecek.

2010 yapımı “Gölgeler ve Suretler”,  ülkenin yakın tarihinden bir kesit sunuyor. 1963 yılında yaşanan çatışmalar esnasında bir genç kızın şehre kaçış öyküsünü konu alan film, Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde çeşitli ödüllere layık görüldü.

Gölgeler ve Suretler, Ankara’da “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu”, “En İyi Sanat Yönetmeni”, “En İyi Kurgu” ve “Juri Özel Ödülü” almasının yanı sıra Antalya’da “Sinema Yazarları Ödülü” ile “En İyi Kurgu” dalında Altın Portakal aldı.  Filmde, Hazar Ergüçlü, Osman Alkaş, Buğra Gülsoy, Cihan Tarıman, Ekrem Yücelten gibi ülkemizin tanınmış simaları da rol almakta.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.