1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖNYELİ İLKOKULU’NDA GREV
GÖNYELİ İLKOKULU’NDA GREV

GÖNYELİ İLKOKULU’NDA GREV

Gönyeli İlkokulu’nda Grev

A+A-

KTÖS, Gönyeli İlkokulu'nda müdür muavini, öğretmen, özel eğitim öğretmeni ve hademe ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eylemleri çerçevesinde yarın da 08.00-11.00 saatleri arasında grev yapacak.

Saat 10.00'da da Milli Eğitim Bakanlığı önüne gidecek Sendikacılar, Bakanlık önünde Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birliği’yle ortak basın açıklaması yapacak.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Besim Baysal, yaptığı açıklamada, “UBP'nin ve Eğitim Bakanı'nın kurultay hesapları herkes tarafından bilinirken CTP'nin hükümet ortağı olarak bu sorunlara yaklaşımı ile ilgili kamuoyunu tatmin edici hiçbir açıklaması yoktur. Eğitim yılı başından beri sorunlarımız devam etmekte yaptığımız tüm girişimler ise cevapsız bırakılmaktadır” görüşlerini savundu.  Baysal, şunları dile getirdi:

“Öğrenci nüfusunun artışından dolayı Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda 1. Sınıflar 70’e ulaşmıştır. Girne Bölgesi genelinde tüm okullar kapasitesinin üstüne çıkmış 1. sınıflarımız 40’lı sayılara ulaşmıştır. Vadili İlkokulu’nda dört yaş sınıfı 29, İskele Maarif Anaokulu’nda ise şube başına 28 öğrenci düşmektedir. Yedikonuk İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Ziyamet İlkokulu ve Yedidalga İlkokulu’nda geçmişte bulunan dört yaş sınıfları açılmamış, çocuklar öğretmensiz, okulsuz bırakılmıştır. Şht. Yalçın İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu, Tatlısu İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu (part time), Hamitköy İlkokulu (part-time) Mormenekşe İlkokulu (part time), Gönendere Şht. Salih Terzi İlkokulu (part time)’nda öğretmenlerin ders yükümlülüğünü aşmasından dolayı elzem öğretmen ihtiyacı ile karşı karşıya bulunmaktayız. Geçitkale İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu ve Alasya İlkokulu’nda izinli öğretmenlerin yerine; Kumyalı İlkokulu ve Büyükkonuk İlkokulu gibi okullarımızda birleştirilmiş sınıflardan kaynaklı sıkıntılarını aşabilmesi için öğretmen ihtiyaçlarımız vardır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.