1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖREVİ SONA EREN DOWNER VEDA ZİYARETLERİNE BAŞLADI
GÖREVİ SONA EREN DOWNER VEDA ZİYARETLERİNE BAŞLADI

GÖREVİ SONA EREN DOWNER VEDA ZİYARETLERİNE BAŞLADI

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevi sona eren Alexander Downer, veda ziyaretlerine başladı.

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevi sona eren Alexander Downer, veda ziyaretlerine başladı.

Downer, Kıbrıs’a gelmeden önce geçen hafta New York’a gitti ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve yardımcılarıyla görüştü.

Downer, salı günü de Kıbrıs’a gelecek ve çarşamba günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

GÖREVİNİ NİSAN ORTASINDA BIRAKACAK

BM Barış Gücü ve BM Genel Sekreteri İyi Niyet Misyonu Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, görevini nisan ortasında bırakacak olan Downer, 19-20 Mart tarihleri arasında ziyaret ettiği New York’ta, Ban ve danışmanlarına Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşama hakkında kapsamlı bir sunum yaptı ve geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Downer, Ban’ın onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, genel sekretere, kendisine özel danışman olarak hizmet etmesine fırsat verip, desteklediği için teşekkür etti.

Alexander Downer, New York’ta bulunduğu süre içinde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman ile Barış Gücü Operasyonuları Sorumlusu Herve Ladsous’un yanı sıra diğer BM üst düzey yöneticileri ve üye ülkelerin temsilcileriyle de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

DOWNER SALI GÜNÜ KIBRIS’A GELİYOR

Alexander Downer, veda amacıyla salı günü Kıbrıs’a geliyor. Downer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile çarşamba günü ayrı ayrı görüşecek.

Downer’ın, adadan ayrılmadan önce 27 Mart’ta ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Avustralya’nın Londra Yüksek Komiserliği görevine getirilen Downer, 2008’den beri BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevini yürütmekteydi.

BM’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde Kıbrıs müzakerelerine ev sahipliği de yapan Downer’ın bu görevini şu an BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim yürütüyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.