1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ ALINACAK
GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ ALINACAK

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ ALINACAK

Arapköy yakınlarındaki trafik kazasında iki kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla poliste tutuklu olan otobüs şoförünün tutukluluk süresi uzatıldı

A+A-

Girne-Değirmenlik anayolunda, Arapköy yakınlarında 13 Eylül 2013 tarihinde otobüs ile salon aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında Mehmet Bölük ve Tolga Karakaş’ın ölmesine neden olduğu iddiasıyla 3 günden beri poliste tutuklu olan otobüs şoförü Eyüp Özel, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlı Eyüp Özel’in ve soruşturmanın selameti açısından 3 gün daha tutukluluk emri verdi. Mahkemede, kazayla ilgili görgü tanıkları olduğu ve alınması gereken ifadeler bulunduğu belirtildi.

Girne Kaza Mahkemesi huzurunda görülen ek tutukluluk duruşmasında Kıdemli Savcı Erdinç Akyener polis çavuşu Ümit Kahveci’yi tanık olarak dinletti.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Ümit Kahveci, zanlının “Dikkatsiz sürüş nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Polis çavuşu Ümit Kahveci, zanlı Eyüp Özel’in TME 698 plakalı otobüsle Değirmenlik istikametine doğru seyrederken, sola meyilli viraja dikkatsiz bir şekilde giriş yaptığını belirtti.

Ümit Kahveci, o esnada Savaş Ergün yönetimindeki EC 969 plakalı aracın Girne’ye doğru ilerlediğini ve otobüsle yüz yüze çarpıştıklarını anlattı.

Kaza nedeniyle Fiat Palio marka salon aracın ön sağ koltuğunda yolcu olarak bulunan Mehmet Bölük’ün olay yerinde öldüğünü anlatan Kahveci, aynı araçta yolcu olarak bulunan Tolga Karakaş’ın ise kaldırıldığı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini vurguladı.

Salon aracın sürücüsü Savaş Ergün’ün boynunda kırık olduğunu ifade eden polis çavuşu, kazayla ilgili görgü tanıkları olduğuna ve alınması gereken ifadeler bulunduğuna dikkat çekti.

Kahveci, gerek soruşturmanın,  gerekse zanlının kendi selameti açısında 3 gün tutukluluk verilmesini istedi. Avukat Ahmet Sayın’ın tutukluluk süresine itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.