1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRNEÇ, KALAVAÇ VE ÇATALKÖY’ÜN SU SORUNU
GÖRNEÇ, KALAVAÇ VE ÇATALKÖY’ÜN SU SORUNU

GÖRNEÇ, KALAVAÇ VE ÇATALKÖY’ÜN SU SORUNU

Görneç, Kalavaç ve Çatalköy’ün su sıkıntısını gidermek amacıyla proje hazırlandı. Konuya ilişkin altyapı projesi Su İşleri Dairesi ve ilgili firmalar arasında imzalandı.

A+A-

ALT YAPI PROJESİ SU DAİRESİ VE İLGİLİ FİRMALAR ARASINDA İMZALANDI

Görneç, Kalavaç ve Çatalköy’ün su sıkıntısını gidermek amacıyla proje hazırlandı. Konuya ilişkin altyapı projesi Su İşleri Dairesi ve ilgili firmalar arasında imzalandı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıktaki imza törenine Bakan Hamit Bakırcı yanında Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, Su İşleri Dairesi Müdürü Hasan Senin, Görneç ve Kalavaç muhtarları ile projeleri uygulayacak Mısra Harfiyat ve Redif Nurel Construction Ltd yetkilileri katıldı.

DİĞER BÖLGELERE DE…

İmza töreninde konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kalavaç, Görneç ve Çatalköy’ün su sorununun imzalanacak proje ile giderileceğini, bundan sonraki süreçte bu köylerde sıkıntı olmayacağını belirtti.

Bakırcı, su sıkıntısı olan diğer bölgelerde de çeşitli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu da, bölgede artan otel sayısı ile birlikte kullanım suyu ihtiyacının arttığını ifade etti ve Su Dairesi’nden memnuniyet belirtti.

20 YIL TANKERLERLE…

Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu ise, proje ile  Kalavaç ve Görneç’in su sıkıntısının giderileceğine inandığını söyleyerek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Görneç Muhtarı Nevzat Akçagil de, sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı oldukları için emeği geçen herkese teşekkür etti. Köyde 20 yılı aşkın süredir su sorunu olduğunu  belirten Akçagil, bu süreçte tankerlerle su taşımak zorunda kaldıklarını belirtti.

Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı ise, projeyi ortaya koyan herkese teşekkür etti ve “KKTC de var olmamız için bilimsel projeler üretmeliyiz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.