1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRSAY: “OTİZM ARTIŞTA”
GÖRSAY: “OTİZM ARTIŞTA”

GÖRSAY: “OTİZM ARTIŞTA”

ATASAYAN ÖZEV’E DAHA FAZLA DUYARLILIK GÖSTERİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

A+A-

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Özel Eğitim Vakfı’nın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklarını, ancak halkın daha çok duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Lefkoşa’da bulunan Özel Eğitim Vakfı’nı (ÖZEV) ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, Vakfın eksikleri ve sıkıntıları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyaretinde tek tek sınıfları gezen ve öğrencilerle de sohbet eden Atasayan, ÖZEV’in her geçen gün gösterdiği gelişmeden etkilendiğini ifade etti.

ÖZEV’de eğitim gören çocukların normalin üstünde ilgiye ve desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bakan Atasayan, Bakanlık olarak okulun ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. ÖZEV’in katkılarla ayakta durduğuna da dikkat çeken Bakan Atasayan tüm toplumu duyarlı olmaya davet etti.

2-012.jpg

GÖRSAY:OTİZM’DE ARTIŞ VAR

Özel Eğitim Vakfı Başkanı Ersin Görsay ise, özellikle otizmin giderek arttığı yönünde tespitlerde bulunduklarını kaydederek, erken teşhisin önemli olduğunu vurguladı.

Görsay, konunun tüm süreçlerinde, Sağlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte çalışması gerektiğini belirtti.

Bakan Atasayan’a ÖZEV ziyaretinde, Müsteşarı Ali Yönel, Spor Dairesi Koordinatörü Süleyman Göktaş ve İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa eşlik etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.