1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖRÜNTÜSÜ İLE KORKU YAŞATTI
GÖRÜNTÜSÜ İLE KORKU YAŞATTI

GÖRÜNTÜSÜ İLE KORKU YAŞATTI

Gazimağusa kıyılarında yakalanan 4 metre uzunluğundaki köpek balığının saldırgan olmadığı açıklandı.

A+A-

Gazimağusa Limanı’na yakın bir bölgede Firuz Denyalı’ya ait balıkçının Baragadi olarak bilinen çok oltalı misinasına takılan 4 metre uzunluğunda ve 250 kilo ağırlığındaki köpek balığının zararsız olduğu açıklandı.

Görüntüsü ile vatandaşların büyük korku yaşamasına neden olan köpek balığının çiftleşmek için kıyıya yaklaştığı ve bu nedenle de Baragadi olarak bilinen çok oltalı misinaya eşi ile birlikte takıldığı bildirildi.

Firuz Denyalı tarafından fark edildikleri sırada hayatta olan köpek balığının özgürlüğüne bırakıldığı belirtilirken, hayatını kaybeden köpek balığının da tekne yardımı ile kıyıya çıkarıldığı ifade edildi.
Köpek balıklarının Akdeniz’de 128 yıldır takip altında tutuldukları ve herhangi bir insana saldırdıklarının da hiçbir şekilde görülmediği açıklandı.

Gazimağusa Avcılık Atıcılık Birliği Başkanı Erol Adalıer, hiçbir köpek balığının saldırgan olmadığını sadece Meksika ve Avustralya’da köpekbalığı saldırılarının görüldüğünü söyledi.

Akdeniz’de 128 yıldır köpek balıklarının hareketlerinin kayıt altına alındığını ifade eden Erol Adalıer, Akdeniz’de bugüne kadar hiçbir insanın köpek balığı saldırısına uğramadığını dile getirdi.

Köpek balıklarının etçil olmalarına rağmen insanlara saldırmadıklarını anlatan Adalıer, bu balıkların denizdeki kabuklu canlılar ve balıklarla beslendiklerini açıkladı.

Köpek balıklarının ülkemiz kıyılarında her yıl bu dönemlerde görüldüklerini söyleyen Adalıer, köpek balıklarının bu dönemde çiftleşmeye başladıkları için kıyılara yaklaştıklarını kaydetti.

Erol Adalıer, önceki gün kıyıya çıkarılan köpek balığının, eşiyle birlikte çok oltalı misinaya takıldığını hatırlattı.

Firuz Denyalı’nın misinadan kurtardığı balıklardan yaşayanı denize bıraktığını belirten Adalıer, diğeri öldüğü için Denyalı tarafından tekneye bağlanılarak karaya çıkarıldığını ifade etti.

Köpek balıklarının zararlı olmadıklarını, tüm Akdeniz’de köpek balıklarının bu dönemlerde kıyıya yaklaştıklarını söyleyen Erol Adalıer, halkımızın bu köpek balıklarından korkmamalarını istedi.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan da, Firuz Denyalı’nın Baragadisi’ne takılan balığın kıyıya yakın bir bölgede yakalandığını söyledi.

Bu balığın avlanmasının yasak olmadığını da bildiren Atakan, Denyalı’nın bu süreçte balık malzemelerinin de büyük hasara uğradığını ifade etti.

Bu balığın satışı ile Firuz Denyalı’nın hasar gören malzemelerini yeniden tedarik ettiğini anlatan Atakan, balığın tüketicileri açısından iyi bir besin kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.