1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZLER BU DAVADA
GÖZLER BU DAVADA

GÖZLER BU DAVADA

Gözler bu davada

A+A-

Ülke gündemine oturan ve “yasadışı kürtaj” olarak bilinen davanın 6 sanığı, bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham ediliyor. Başkan Fatma Şenol, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin bakacağı davada, bugün sanıklar itham edilecek ve iddia makamı ilk tanığını dinletecek. Başkan Şenol, davanın daha hızlı ilerleyebilmesi için, pazartesi, salı ve perşembe olmak üzere haftada üç gün görüşülmesine karar verdi.

Elmas TOKAY

Halk arasında “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı olarak sonlandırılmasıyla ilgili davanın 6 sanığı bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham ediliyor. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol’un sadece bu davada başkanlık edeceği, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek olan davada Fatma Şenol’a, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen eşlik edecek.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki diğer davalar ise Melek Esendağlı başkanlığında yine Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan heyet tarafından görüşülecek.

Haftada 3 gün görüşülecek

Davayla ilgili ilk oturum dün yapıldı. Dünkü celsede, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i, Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri ve Avukat Ali Hidayet, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Avukat Ömer Başay temsil edecek.

Davanın dünkü celsesinde Başkan Fatma Şenol, sanıkların itham edilmesi ve iddia makamının ilk tanığını dinletmesi için davayı bugün saat 11.00’e tehir etti. Başkan Şenol ayrıca bu davanın daha hızlı ilerleyebilmesi için, pazartesi, salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada üç gün görüşülmesine karar verdi.

Basına sözlü tehdit

Kamuoyunun yakından ilgilendiği bu davayı hassasiyetle izleyen basın mensupları, dün mahkeme çıkışında bazı sanık yakınlarının sözlü saldırısına uğradı. Görüntü alınmaması için basını tehdit eden bazı sanık yakınlarıyla ilgili polisin bugün mahkeme bahçesinde önlem alması bekleniyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.