1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZLER YÜKSEK MAHKEMEDE!
GÖZLER YÜKSEK MAHKEMEDE!

GÖZLER YÜKSEK MAHKEMEDE!

Akçal’ı ameliyat edenler de hapiste!

A+A-

Girne Ada Hospital’de 17-18 haftalık bebeğini gayrı yasal bir şekilde, sezaryen ameliyatıyla sonlandıran ve 9 ay hapse mahkum edilen Melis Akçal’la ilgili istinaf süreci başlıyor

Elmas TOKAY

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve duyulduğu ilk günden beri gündemden düşmeyen Ada Hospital’deki yasa dışı kürtaj meselesinde adı belirlenen ilk anne olan ve geçtiğimiz gün 17-18 haftalık bebeğini gayri yasal yollardan aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilen Melis Akçal’ın Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu 5 Nisan’da görüşülecek.

Girne Kaza Mahkemesi’nde kısa bir süre önce görüşülen davada Melis Akçal, Fasıl 154 Ceza Yasası’nda 7 yıla kadar hapislik öngören “kadının kendi çocuğunu düşürmeye teşebbüsü” ve “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmaya müsaade etmek” davalarından itham edilmiş ve suçlarını kabul etmişti.

Akçal, tüm suçlarını kabul ettiği için, mahkemede duruşma yapılmamış ve Akçal, Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu tarafından 9 ay hapse mahkum edilmişti. Yargıç Mesutoğlu, sanığın, bu suçu işledikten sonra polise teslim olmak yerine, suskun kaldığını, söz konusu hastaneyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında da, polise yanlış bilgiler vererek polis teşkilatını yanlış yönlendirdiğine vurgu yapmıştı.

Avukatı istinaf dosyaladı

Girne Kaza Mahkemesi’nde verilen 9 aylık hapis cezasının ardından, Akçal’ın avukatı ‘cezanın fazla olduğunu’ iddia ederek düşürülmesi için Yüksek Mahkeme’ye istinaf dosyalamıştı. Davada, davacı taraf olan KKTC Başsavcılığı ise cezanın yeterli olduğunu düşünerek istinaf dosyalamamıştı.

Akçal’ı ameliyat edenler de hapiste

Melis Akçal’ın, bulunan fetüslerden birinin annesi olduğunun anlaşılmasının ardından polise verdiği gönüllü ifadesinde “2014’ün mart ayında sezaryen ameliyatıma girdiler” dediği, Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi Uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de geçtiğimiz gün, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulundu ve Karagözlü 5 yıl, Serdaroğlu 4 yıl, İşbilen ise 2 yıl hapse mahkum edildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.