1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GRADEV: “KRİZ SOSYAL DİYALOGLA AŞILACAK”
GRADEV: “KRİZ SOSYAL DİYALOGLA AŞILACAK”

GRADEV: “KRİZ SOSYAL DİYALOGLA AŞILACAK”

ITUC AVRUPA BÖLGE SEKRETERİ GRADEV, TÜRK-SEN’İ ZİYARET ETTİ.

A+A-

Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( I.T.U.C) Tüm Avrupa Bölgesi Sekreteri Grigor Gradev, Kıbrıs Türk İşçi Federasyonu (Türk-Sen)’i ziyaret etti.

Türk-Sen  Genel Sekreteri Arslan Bıçaklı, sendikanın uzun yıllardan beri Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na üye olduğunu, Kıbrıslı Türk işçileri dünyada ve Avrupa Birliği’nde temsil ettiğini söyledi.

Sendikalarla sürekli ve günlük ilişkiler sürdürüldüğünü belirten Bıçaklı, Türk-Sen’in ofisinin Avrupa İşçi Sendikaları Federasyonu ile ortaklaşa kullanıldığını kaydetti. Çalışma hayatı ve yaşanan sıkıntıları takip ettiklerini söyleyen Bıçaklı, “Bu konfederasyonların da bizim yaşadığımız sorunlarla ilgili günübirlik bilgisi vardır” dedi.

Gradev ile 2013 yılında ortaklaşa yapılacak eğitim faaliyetleri, çalışanların sorunları konularında birlikte yapılacak çalışmaların konuşulacağını söyleyen Bıçaklı, “Özellikle özelleştirme ve işsizliğe karşı birlikte neler yapabiliriz, bunları konuşacağız” dedi.

133.jpg

GRADEV: “KRİZ SOSYAL DİYALOGLA AŞILACAK”

Gradev, ziyaretin, Türk-Sen ile iki yıl önce başlatılan işbirliğinin yoğunlaştırmak amacıyla yapıldıını belirtti.

Gradev, dünya ve Avrupa Birliği’nde son dönemde sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, ekonomik durum ve sendikalar için büyük mücadelelerin söz konusu olduğunu kaydetti. Avrupa Birliği’nde ekonominin düze çıkması için kemer sıkma politikaları uygulandığını ancak bunun sonuç getirmediğini belirten Gradev, bu durumun anlaşılmaya başlandığını ifade etti.

Kriz başladığı dönemde sendikaların kemer sıkma politikalarını işe yaramayacağını söylediğini hatırlatan Gradev, bu görüşün kabul görmeye başladığını savundu.  Gradev, sendikaların krizin büyümeyi hızlandırarak aşılacağını düşündüğünü anlatarak, “Krizin aşılması gençlere iyi işler verilmesi, sendika, işveren ve hükümet arası sosyal diyalogla sağlanabilecek” dedi.

Gradev, Uluslararası İşçi Sendikasının geçtiğimiz günlerde Oslo’daki Avrupa Bölgesel Görüşmesi’nin Sonuç Bildirgesi’nde başarılı olmak için kaliteli iş imkânları yaratılması ve büyümenin devam etmesini önerildiğini belirtti. Gradev, bunun hükümet ve sendikaların ortak kararı olduğunu ifade etti.

“Zaman bu kararları pratiğe dökme zamanıdır” diyen Gradev, üyelerine bununla ilgili yardım ve destek vereceklerini kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.