1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GREV KARARI DAHA SOĞUK KANLI DÜŞÜNÜLMELİYDİ"
"GREV KARARI DAHA SOĞUK KANLI DÜŞÜNÜLMELİYDİ"

"GREV KARARI DAHA SOĞUK KANLI DÜŞÜNÜLMELİYDİ"

Cuma günü madde madde oylanacak;

A+A-

 

Merkezi Cezaevi grevi, BRT1’de yayınlanan bir programda konuşuldu.

Programa konuk olan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay,Teknik kurulun iki haftadır Cezaevi Teşkilat Yasası ile ilgili yoğun çalışmalar yaptığını söyledi.

Cezaevinin hassasiyetine işaret eden Bakan Uluçay, Teknik Kurul’da KTAMS, Kamu-Sen ve Gardiyanlar Birliği ile yapılan çalışmalarda teşkilat yasasına ilişkin teknik detayların şekillendirildiğini kaydetti.

Uluçay, tüm öngörüler hayata geçirilirken işin mali boyutunun da önemli olduğunu belirterek, eldeki olanaklara göre hareket edilmesi açısından Maliye Bakanlığı’nın yapacağı teknik çalışmanın önemi olduğunu vurguladı.

Maliye Bakanlığı temsilcisinin teknik kurulun dünkü son toplantısında, olayın mali boyutu, kadroların oluşumu ve çalışanların vardiya ödeneği taleplerinin değerlendirilmesiyle ilgili Cuma gününe kadar çalışma süresi istediğini söyleyen Uluçay, dün bu noktadayken, sendikaların bugün için grev kararı aldığını; sendikalara Teşkilat Yasası’nın Cuma günü oylanacağının bildirilmesi üzerine ise grevin askıya alındığını ifade etti.

Teşkilat Yasası’nın, Cuma günü madde madde oylanacağını kaydeden Bakan Uluçay, ‘oylamanın neticesi tüm maddeler için ne olur bilemeyiz’ dedi.

‘Teknik kurul toplantıları devam ederken grev kararı daha soğukkanlı değerlendirilebilirdi’ diyen Uluçay, “teknik komitedeki oylama nasıl sonuçlanır bunu Cuma günü hep beraber göreceğiz. Hükümet vardiya ödeneği konusundaki olumlu yaklaşımını kamu reformunda zaten somut olarak ortaya koymuştur” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.