1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GREVİN ERTELENMESİ ÜZERİNE...
GREVİN ERTELENMESİ ÜZERİNE...

GREVİN ERTELENMESİ ÜZERİNE...

Gelen talep;

A+A-

 

KTAMS, Sivil Havacılık Dairesi'nde uygulayak grevin ertelenmesi üzerine İçiçleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy'a bir yazı göndererek Uzlaştırma Kurulu'nun toplanmasını talep etti. Sözkonusu yazı şöyle:

Sn. Asım Akansoy

İçişleri ve Çalışma Bakanı

Lefkoşa

Sendikamız KTAMS’ın Hayat Pahalılığı karşısında hükümetin hiçbir tedbir almaması ve Kamu Görevlileri Yasası 135. Maddesi uyarınca Protokol Masasını kurmamasını protesto etmek amacı ile 25 Ekim 2015 Pazar günü Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan Havaalanı İtfaiye bölümünde yapmayı planladığı uyarı grevimiz, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası uyarınca 24 Ekim 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından 60 Gün süre ile ertelenmiştir.

42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası 16(3) maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunca ertelenen grev sonrası tarafların bakanlığınız bünyesinde oluşturulacak Uzlaştırma Kuruluna başvurma hakkı vardır.

Bu çerçevede sendikamız KTAMS Uzlaştırma kurulunun yasal çerçevede derhal toplanması ve gerekli çalışmaların tarafınızdan başlatılmasını talep eder, iyi çalışmalar dileriz.

Güven Bengihan

Genel Sekreter

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.