1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜÇLÜ-GÜÇSÜZ İLİŞKİSİNİN YARATILMAYACAĞI BİR DÜNYA...
GÜÇLÜ-GÜÇSÜZ İLİŞKİSİNİN YARATILMAYACAĞI BİR DÜNYA...

GÜÇLÜ-GÜÇSÜZ İLİŞKİSİNİN YARATILMAYACAĞI BİR DÜNYA...

GÜÇLÜ-GÜÇSÜZ İLİŞKİSİNİN YARATILMAYACAĞI BİR DÜNYA...

A+A-

Feminist Atölye, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, “ülkemizden başlayarak tüm dünyada yaşanan etnik çatışma, savaş ve soykırımlara karşı endişe içerisindeyiz. Ülkemizdeki bölünmüşlük ve 40 yıldır devam eden milliyetçi-militarist politikalar ve ataerkil zihniyet dolayısıyla her geçen gün barışa olan istem ve ihtiyacımız artmakta. Kıbrıs’ta yaşayan halklar olarak birlikte inşa edeceğimiz barışın;  federal çatıda gerçekleşmesi ve barış kültürünün geliştirilmesiyle yaşayabileceğinin bilincindeyiz” denildi.

Varılacak ideal bir federal çözümün, askersiz ve silahsızlanmayla birlikte olması gerektiğini tayahhül ettiklerini kaydeden Feminist Atölye,  şunları dile getirdi:

“Son yıllarda Suriyeden başlayarak,  geçtiğimiz aylarda Filistinde ve bugün halen Irakta devam eden savaş,göç ve soykırımlar sadece dünyadaki barışı tehdit etmekle kalmıyor, insanlığa yönelik suç olarak da karşımıza çıkıyor. Bu nedenle ‘’devletlerin’’ silahsızlanması, IŞİD gibi çetelerin ortaya çıkmaması ve dünya barışı ancak ve ancak anti-militarist ve anti-ırkçı politikaların yükselmesiyle mümkündür. 1 Eylül Dünya Barış Gününde ülkemizde ve tüm kıtalarda barışın gerçekleşmesi, iktidar ilişkileri çerçevesinde güçlü-güçsüz ilişkilerinin yaratılamayacağı bir dünyayı özlemekteyiz. Feminist Atölye olarak ülkemizde federal çözüm için mücadelemize devam ederken tüm dünyada da barış için mücadele eden aktivistleri selamlıyoruz.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.