1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜLÜMSEYEREK POZ VERDİ
GÜLÜMSEYEREK POZ VERDİ

GÜLÜMSEYEREK POZ VERDİ

Gülümseyerek poz verdi

A+A-

Plajın muhasebecisi Durmuş Sert, sahte imza kullanarak 57 bin lirayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor

Teoman TURAN

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri bünyesindeki Barış Plajı’nda muhasebeci olarak görev yapan Durmuş Sert, sahte imza kullanarak 57 bin lirayı zimmetine geçirmekle suçlanıyor

Yapılan şikayet üzerine 3 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan ve hakkında soruşturma yapılan zanlının vatani görevini de Barış Plajı’nda yaptığı, terhis olduktan sonra sözleşmeli olarak işe başladığı belirtildi. Soruşturma amaçlı 3 gündür polis gözetiminde tutulan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlı mahkeme giriş ve çıkışında sakin tavrı ve gülerek poz vermesi ile dikkat çekti.

5 Mayıs’ta tutuklandı

Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, Durmuş Sert’in muhasebeci olarak görev yaptığı Barış Plajı’na ait personel maaşlarının yattığı Girne’de faaliyet gösteren iki ayrı bankadan emir subayının imzasını taklit ederken toplam 57 bin 700 TL çaldığını söyledi. Polis, 3 Mayıs tarihinde yapılan şikayet sonrası zanlının 5 Mayıs’ta tutuklandığını, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, KKTC’de çalışma izni ile bulunan zanlının davaları görülünceye kadar teminata bağlanmasını talep etti.

Haftada 3 gün polise gidecek

Mahkeme, zanlının 3 bin TL nakit teminat yatırmasına, bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına, zanlının ayrıca 30 bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imzalamasına, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada 3 gün polise giderek imza atmasına emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.