1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK
GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK

GÜMRÜKSÜZ ARAÇ ZANLILARI TUTUKSUZ YARGILANACAK

Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada ele geçirilen gümrüksüz Mercedes marka iki araç ve Ogün Özgökçe’nin evinde bulunan gümrüksüz motosikletlerle ilgili başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

A+A-

Lefkoşa’da Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada ele geçirilen gümrüksüz Mercedes marka iki araç ve Ogün Özgökçe’nin evinde bulunan gümrüksüz motosikletlerle ilgili başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Ele geçirilen gümrüksüz oldukları iddia edilen araçlarla bağlantılı oldukları iddia edilen zanlılar Derviş Çiko, Ogün Özgökçe ve Mustafa Özgükçe, dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar teminata bağlandı.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan, Derviş Çiko’nun evinde yapılan aramada gümrüksüz mal olduklarından şüphelenilen iki Mercedes marka araç ile Ogün Özgökçe’nin evinde yapılan aramada bulunan 600 cc motosikletin aynı anda ülkeye sokulduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Mahan, motosikletin 8 Ağustos tarihinde zanlı Ogün Özgökçe ile zanlı Mustafa Özgökçe tarafından KKTC’ye yasadışı yollardan ithal edilen Vito marka aracın içinde geçirildiğini tespit ettiklerini söyledi. 

Muhacerette yapılan incelemelerde her iki zanlının da ülkeye birlikte giriş yaptıklarını belirlediklerini açıklayan polis memuru Mahan, zanlıların evinin yakınındaki bir depoda onlara ait şasi ve motor numaraları uyuşmayan iki adet daha 50cc motor bulunarak emare alındığını belirtti.Emare olarak alınan araç ve motosikletler ile ilgili Güney Kıbrıs ile yazışma yapıldığını ancak henüz kendilerine cevap gelmediğini açıklayan polis, bu nedenle zanlılar aleyhinde henüz dava getirilmediğini söyledi.

Zanlılar hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını belirten Mustafa Mahan, tüm zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların ilerde yargılanmaları durumunda mahkemede hazır bulunabilmeleri maksadı ile tüm zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, her biri için bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması şartları ile serbest kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.