1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. GÜNDELİK TUTAR YENİLENDİ
GÜNDELİK TUTAR YENİLENDİ

GÜNDELİK TUTAR YENİLENDİ

2015'de KKTC ve yabancı ülkelerdeki görevlendirmelerdeki gündelik tutar yenilendi...

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yabancı ülkelere sürekli veya geçici görevle gönderilenlere 2015 yılında verilecek gündelik tutarlar belirlendi.

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar" ile "Yurtdışı Gündeliklerine Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 2015 yılında uygulanmak üzere, KKTC'ye yönelik geçici veya sürekli görevlendirmelerde TBMM Başkanı ve başbakana gündelik 163,25 lira verilecek.

Söz konusu tutar genelkurmay başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, başbakanlık müsteşarı gibi kamu görevlileri için 131,55 lira, YÖK Başkanı, bakanlık müsteşarları, milli güvenlik kurulu genel sekreteri, başbakanlığa bağlı müsteşarlar düzeyindeki kamu görevlileri için 114,65 lira, bunların dışındaki memur ve hizmetlilerden aylık veya kadro derecesi 1 olanlar için 98,30 lira, 2-4 arasındakiler için 81,90 lira, 5-15 arasındakiler için 65,55 lira oldu.

Bu arada yurt dışına veya yurt dışındayken başka bir yere sürekli veya geçici görevle ya da tedavi amacıyla gönderilenler için ilgili ülke para birimi cinsinden gündelik tutarları da belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.