1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNDÜZ, YILDIZ’I KABUL ETTİ
GÜNDÜZ, YILDIZ’I KABUL ETTİ

GÜNDÜZ, YILDIZ’I KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız’ı ve ...

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız’ı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TUTAP Başkanı Yıldız, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Gündüz’ün yeni görevinin hayırlı olmasını diledi ve ziyaret sebeplerinden bahsetti.

“DÜNYA MİRASI TÜRKİYE TANITIM PROJESİNE KUZEY KIBRIS’I DA DAHİL ETME DÜŞÜNCEMİZ VAR”

Yıldız, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun özellikle Türkiye’nin kültürel anlamdan tanıtılması ve yabancı turistlerin bilgi sahibi olması amacıyla çalıştığını ve bu bağlamda ‘Dünya Mirası Türkiye Tanıtım Projesi’ni geliştirdiklerini anlattı.

Böylesi güzel bir projeye Kuzey Kıbrıs’ı da dahil etme düşüncesinde olduklarını vurgulayan Yıldız, öncelikli hedefleri arasında KKTC’ye temsilcilik açmanın da bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşayan vatandaşların KKTC’nin kültürel mirası hakkında bilgi sahibi olmadığını da belirten Yıldız, bu proje ile KKTC’nin daha fazla tanınacağını kaydetti.

GÜNDÜZ: “ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ise TUTAP yetkililerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ülke turizmi açısından yapılması düşünülen her projeye açık olduklarını söyledi.

Gündüz, Bakanlık olarak ülke turizminin geliştirilmesi ve özel ilgi turizminin çeşitlendirilmesi açısından tanıtımlara devam ettiklerini belirtirken, ciddi ambargolara maruz kaldıklarını da ifade etti.
Sunulan projenin çok değerli olduğunu kaydeden Gündüz, “Böylesi bir projeye KKTC’nin de dahil edilmesi ülke turizmi açısından memnuniyet vericidir” dedi. Gündüz, projeyi bakanlık yetkilileri ile değerlendirdikten sonra bir yol haritası çizip neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunabileceklerini de belirtti.

Gündüz, son yıllarda ülke turizminin geliştiğini vurgularken, mevcut yatak kapasitesinin 20 bin seviyelerinde olduğunu, bu sayının 6 ay sonra 25 bin seviyelerine çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.