1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS EKONOMİSİ DAHA DA DARALACAK...
GÜNEY KIBRIS EKONOMİSİ DAHA DA DARALACAK...

GÜNEY KIBRIS EKONOMİSİ DAHA DA DARALACAK...

AVRUPA KOMİSYONU: “(GÜNEY KIBRIS'TA) İŞSİZLİK EŞİ GÖRÜLMEMİŞ ORANDA YÜKSELECEK”

A+A-

Güney Kıbrıs’ın ekonomik aktivitelerinde 2012’de meydana gelen daralmanın daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Avrupa Komisyonu, Güney Kıbrıs ekonomisi 2012-2014 döneminde yüzde 15 oranında daralacağını açıkladı. Komisyon ayrıca Güney Kıbrıs’taki işsizlik oranının eşi görülmemiş düzeye yükseleceği tespitinde bulundu.

Avrupa Komisyonu’nun internet sitesinde yer alan “Bahar Dönemi Ekonomik Tahmin Raporu”na göre, Güney Kıbrıs’ın 2012’de yüzde 2.4 oranında gerileyen Gayri Safi Yurt İçi Hasılası, 2013’de de gerileyecek ve yüzde 8.7 oranında azalacak.

Özellikle Güney Kıbrıs’ın banka sektörüne getirilen kısıtlamaların bu daralmada büyük etkisi olduğuna vurgu yapılan raporda, durumun, mevduatların kaçırılmasına engellemek için sermayeyi kontrol amacıyla uygulamaya konan tedbirlerle daha da kötüleştiği kaydedildi.

Kısıtlama ve tedbirlerin, uluslararası para akışını güçleştirmesini, hem yurt içi, hem de uluslararası kaynaklı şirketlerin iş hacmini azaltmasını bekleyen komisyon, Güney Kıbrıs ekonomisindeki durgunluğun 2014’te devam edeceğine inanıyor.

Ekonomik aktivitelerdeki daralmanın işsizliği de olumsuz etkileyeceğine vurgu yapan komisyon, 2013’de artması beklenen işsizliğin 2014’de daha da artacağına kaydetti. Talepteki düşmenin ise  enflasyonu azaltması bekleniyor.

Bu arada Komisyon’un Güney Kıbrıs ile ilgili söz konusu raporuna yer veren Güney’de yayımlanan Cyprus Mail gazetesi, “AB ‘Tünelin Ucunda Işık Görünmüyor’ Öngörüsünde Bulundu” başlığını attı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.