1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''GÜNEY KIBRIS İNSAN TİCARETİNDE KAVŞAK NOKTASI''
''GÜNEY KIBRIS İNSAN TİCARETİNDE KAVŞAK NOKTASI''

''GÜNEY KIBRIS İNSAN TİCARETİNDE KAVŞAK NOKTASI''

Tüm dünya çapında insan ticaretinden milyarlarca dolar kâr elde edildiğine dikkat çekilerek, Güney Kıbrıs’ın bu trajik durumun dışında olmadığı belirtildi.

A+A-

Tüm dünya çapında insan ticaretinden milyarlarca dolar kâr elde edildiğine dikkat çekilerek, Güney Kıbrıs’ın bu trajik durumun dışında olmadığı belirtildi.

Alithia gazetesi “Kadın Ticareti Destinasyonu... Kıbrıs’ta İnsan Ticareti” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ın, insan ticareti mağdurların götürüldüğü yer olarak en başta geldiğini yazdı.

Güney Kıbrıs’ın Avrupa ve uluslararası örgütlerce, insan ticareti konusunda kavşak noktası olarak kabul edildiğini kaydeden gazete, Güney Kıbrıs’ın Oksana Rantchev davasından dolayı da çeşitli düzeylerde kınanmasının bir ilk olduğunu belirterek, daha da önemlisinin, Güney Kıbrıs’ın insan ticareti mağduru olan kişilere etkili koruma sağlamadaki başarısızlığı olduğuna vurgu yaptı.

Coğrafi konumundan ötürü Güney Kıbrıs’ın insan ticareti konusunda geriye kalan tüm Avrupa için cazip bir giriş noktası oluğuna da dikkat çeken gazete, şimdiye kadarki verilere göre cinsel istismar ve bir işte çalıştırılarak yapılan istismarın Güney Kıbrıs’ta en sık görülen insan ticareti şekleri olduğunu belirtti.

Gazete ayrıca haberinde Rum Polis Müdürlüğü’ndeki İnsan Ticaretiyle Mücadele Birimi verilerine göre şunları aktardı:

Polis 2009 yılında 34 olayı araştırıp, 113 insan ticareti mağduru tespit etti.
Polis 2010 yılında 35 olayı araştırıp, 52 insan ticareti mağduru tespit etti.
Polis 2011 yılında 26 olayı araştırıp, 40 insan ticareti mağduru tespit etti.
Polis 2012 yılında 44 olayı araştırıp, 37 insan ticareti mağduru tespit etti.

Habere göre Rum Ombudsman Eliza Savvidu ise Güney Kıbrıs’ın insan ticaretiyle mücadele konusunda iyileşmiş hukuki ve kurulsal çerçeve geliştiği, ancak dogmatizm ve önyargıların, bunun yeterince ve etkili uygulanmasına izin vermediği saptamasında bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.