1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TA SİYASİ PARTİLER ARASINDA ÇATIŞMA
GÜNEY KIBRIS’TA SİYASİ PARTİLER ARASINDA ÇATIŞMA

GÜNEY KIBRIS’TA SİYASİ PARTİLER ARASINDA ÇATIŞMA

siyasi partiler arasında çatışma

A+A-

Güney Kıbrıs’ta merkez ve merkez sağ görüşün yükselişte olduğu ve sol ideolojinin, özellikle Hristofyas Hükümeti döneminde nüfuzunu kaybetmeye başladığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, son yıllarda yapılan kamuoyu yoklamalarına dayanarak derlediği haberinde, Rumların artık ideolojik ve dogmatik fikirlerden uzaklaşarak, özellikle ekonomi için daha pratik ve hızlı çözümleri seçtiğini yazdı.

Gazete, aşırı sağ ve aşırı sol eğilimlerin daraldığını; Hristofyas Hükümeti döneminde de (2008-2013) sol ideolojinin düşüşe geçtiğini kaydetti.
Uygulanan politikaların sonuçlarının yanı sıra, politikacıların tavırlarının da vatandaşın ideolojik eğilimini etkilediğini belirten gazete, 2008 yılındaki sol ideolojinin oranı yüzde 22’yken, 2013 yılında yüzde 13’e gerilediğine işaret etti.

Gazete, Güney Kıbrıs’ta sağ-sol yöneliminin daha çok geleneksel bir karakteristiği bulunduğunu ve birçok kez de miras kaldığını belirtti.
Haberde, Güney Kıbrıs’taki ideolojik akımın Yunanistan’daki gibi olmadığına ve ideolojik mücadeleler yaşanmadığına dikkat çekildi.

SEÇİM YASASI TARTIŞMASI

Öte yandan Simerini gazetesi de, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde, boykotun önlenebilmesine yönelik bir dizi yasal tedbir hazırlığı yapıldığını ve bu durumun, siyasi partiler arasında çatışmaya sebep olduğunu yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.