1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TA SKANDAL İÇİNDE SKANDAL
GÜNEY KIBRIS’TA SKANDAL İÇİNDE SKANDAL

GÜNEY KIBRIS’TA SKANDAL İÇİNDE SKANDAL

Güney Kıbrıs’ta skandal içinde skandal

A+A-

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka kentinde sosyal yardım maaşı kesildikten sonra beş yaşındaki oğlu ile iki ay boyunca çöplerden topladığı yiyeceklerle hayatta kalan ve üç gün önce açlıktan ölen İldiko Gergely Tunde adlı Rumen kadının, bir Rum işadamıyla yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı. Polise ifade veren Rum işadamı, gözleri önünde annesi ölen küçük çocuğun da babası.

Kıbrıs Rum toplumunu sarsan insanlık dramı, 40 yaşındaki Ildiko Gergely Tunde’nin kaldığı apartman dairesinde çöpler içinde açlıktan ölmesi ve küçük çocuğunun da annesine yardım aramak için yarı çıplak sokağa çıkmasıyla ortaya çıktı.

KOMŞULAR ÖLÜMÜNÜ SEYRETTİ
Rum medyasının, sosyal yardım maaşının kesilmesi ve komşuların da kadının açlıkla mücadele ettiğini bilmesine rağmen uzaktan seyretmesi nedeniyle ‘Bravo bize’ başlığıyla duyurduğu dram, soruşturma ilerledikçe çok farklı gerçekleri ortaya koydu.

Talihsiz kadının ilk evliliğinden 22 yaşındaki oğlu, hırsızlık suçundan cezaevinde bulunuyor. Büyük oğlu ile komşuların verdiği bilgilere göre, Rumen kadın, altı yıl önce Larnaka kentinin McKenzy bölgesinde işletmesi bulunan Rum işadamının yanında çalışmaya başladı.

HAMİLE KALINCA KOVDU
Genç kadın, bir süre sonra ilişkiye girdiği patronundan hamile kaldı. Ancak Rum patron, evli olması ve tanınmış bir ailesi bulunduğu gerekçesiyle Rumen kadını işten kovdu ve talihsiz kadın, çocuğunu tek başına dünyaya getirdi.

Yaşadığı yasak aşkı ailesinden saklayan Rum baba, sevgilisine sosyal yardım aylığı bağlattı ve kaldığı apartmanın da kirasını ödemeye başladı. Ancak sosyal yardım kesilince Rumen kadın ve beş yaşına gelen oğlunu terk etti.

Skandal, küçük çocuğun annesine yardım bulmak için kaldığı daireden çıplak bir vaziyette sokağa fırlaması sonucu ortaya çıktı.

RUM BASININDA BÜYÜK TEPKİ
Rum Politis gazetesi; beş yaşındaki çocuğun altında bez, çıplak bir halde yardım aradığını ve kapanan ev kapısının itfaiye yardımıyla açıldığını yazdı.

Habere göre, talihsiz kadının cesedi, çöp torbalarının üzerinde bulundu. Komşuları, uzun yıllardır Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rumen kadının, son dönemde karın ağrısından şikâyet ettiğini ancak parasızlıktan doktora gidemediğini söyledi.

Trajedi, Rum medyasında gündemin birinci sırasına oturdu. Radyo ve televizyonlar, komşular ve görenlerin duyarsız kalmasını ve sosyal yardım ödeneğinin kesilmesini sert ifadelerle eleştirdi.

2-057.jpg

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.