1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TAKİ SURİYELİ GÖÇMENLERİN ULUSLARARASI KORUMA BAŞVURULARIYLA İLGİLİ RAKAMLAR
GÜNEY KIBRIS’TAKİ SURİYELİ GÖÇMENLERİN ULUSLARARASI KORUMA BAŞVURULARIYLA İLGİLİ RAKAMLAR

GÜNEY KIBRIS’TAKİ SURİYELİ GÖÇMENLERİN ULUSLARARASI KORUMA BAŞVURULARIYLA İLGİLİ RAKAMLAR

Güney Kıbrıs’taki Suriyeli Göçmenlerin Uluslararası Koruma başvurularıyla ilgili rakamlar

A+A-

Dünya Göçmenler Günü nedeniyle dün Güney Lefkoşa’daki AB Evi’nde bir basın toplantısı düzenlendiği ve etkinliğe BM’nin Göçmenlerle İlgili Kıbrıs'taki Yüksek Komiserliği Temsilcisi Damtew Dessalegne'nin de katıldığı ifade edildi.

Etkinliğe Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’taki temsilcisi Yorgos Markopuliotis’in de katıldığını yazan Politis gazetesi, etkinlikte yer alan Rum İltica ve Sığınma Hizmetleri Başkanı Makis Polidoru’nun ise konuşmasında, “Kıbrıslıların mülteciliğin ne demek olduğunu bildiğini söylediğini” aktardı.

Konuşmasında, Rum kesiminin aldığı uluslararası koruma başvurularına değinen ve mutlak rakamların azaldığını ifade eden Polidoru, ancak örneğin değiştiğini çünkü son yıllarda başvuruların çoğunluğunun Suriyelilerle ilgili olduğunu söyledi.

Gazeteye göre Polidoru, bunların ilk bakışta, geçmişteki başvurularının çoğunluğundan farklı olarak korunma hakkına sahip olduklarının görüldüğünü ve geçmişteki başvuruların büyük oranda dayanaksız olduğunu belirtti.

Konuşmasında, Suriyeli göçmenlerin uluslar arası koruma statüsü almak için Rum kesimine yaptıkları başvurularla ilgili bilgiler de veren Polidoru, 2010 yılında 97 kişiyle ilgili 85 yeni başvuru, 2011 yılında 187 kişiyle ilgili 144 yeni başvuru, 2012 yılında 557 kişiyle ilgili 412 başvuru, 2013 yılında 526 kişiyle ilgili 383 başvuru, 2014 yılında ise bugüne kadar 314 kişiyle ilgili 260 yeni başvuru yapıldığını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.