1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TAN DA PARA ÇEKMEYE ÇALIŞILDI
GÜNEY KIBRIS’TAN DA PARA ÇEKMEYE ÇALIŞILDI

GÜNEY KIBRIS’TAN DA PARA ÇEKMEYE ÇALIŞILDI

Vatandaşların kredi kartı bilgilerini kopyalayarak yurt dışındaki ATM’lerden para çekmekle suçlanan üç kişinin tutukluluk süreleri uzatıldı

A+A-

   Girne’ye bağlı Boğazköy’de faaliyet gösteren bir dönercide, müşterilere ait kredi kartı bilgilerinin kopyalanarak yurt dışındaki ATM’lerden hesaplarına girilip para çekildiği iddiaları üzerine aleyhlerinde soruşturma başlatılan üç kişinin tutukluluk süreleri beşer gün uzatıldı. Güney Kıbrıs’ta bir şahsın hesabından da para çekilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı öne sürüldü.
İşyeri sahibi Hakan Atik, işletmeci Kutay Geçit ve Salih Özcan isimli üç kişi dün “Sahte Evrak Düzenleme” ve “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarıyla ilgili olarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini kaydeden yetkililer, kredi kartı dökümleri ile güvenlik kameralarına ait kayıtların incelenerek birçok kişinin ifadesinin alındığını vurguladı.
Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’ne 18 Şubat 2015 tarihinde yapılan başvuru üzerine başlatılan soruşturma neticesinde 25 Şubat Çarşamba günü zanlılar Hakan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan gözaltına alınmıştı.
Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları hazır bulundu.
Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Tunceli, iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet vererek olguları aktardı.
Mehmet Tunceli, zanlı Hakan Atik, Kutay Geçit ve Salih Özcan’ın “Sahte Evrak Düzenleme” ve “Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.
Tunceli, 18 Şubat 2015 tarihinde şubeye gelen bir şahsın kendisine ait kredi kartından rızası dışında 6 bin 71 TL para çekildiği yönünde ihbarda bulunması üzerine başlatılan soruşturmada 4 farklı bankaya ait karttan ve toplam 25 farklı kişinin hesabından 12 bin TL para çekildiğini belirlediklerini kaydetti.
Yapılan araştırmada tüm kartların para çekilmeden önce zanlı Hasan Atik’e ait iş yerinde işlem gördüğünün tespit edildiğini belirten Tunceli, 25 Şubat 2015 tarihinde zanlıların gözaltına alınarak işyerinde bulunan bir adet diz üstü bilgisayar ile post cihazının emare olarak alındığını söyledi.
Zanlı Hakan Atik’in evinde yapılan aramada bir adet masaüstü bilgisayar ile harici diskin emare olarak zapt edildiğini ifade eden polis memuru Tunceli, Hakan Atik’in işyerinde bulunan ve zanlıya ait olan diz üstü bilgisayarda yapılan incelemede MSR605 ve MSR606 isimli kart yedekleme ve kopyalama programlarının tespit edildiğini vurguladı.
Zanlıların tutuklu kaldığı sürede 3 farklı bankadan incelenmek üzere kredi kartı dökümlerinin temin edildiğini söyleyen Tunceli, zanlı 2 Kutay Geçit’in Yeşilyurt’taki ikametgahında yapılan aramada ise yerli ve yabancı birçok şahsa ait isim ve hesap numaraları ile manyetik şeritli alışveriş kartı tespit edildiğini belirtti.
İki farklı şahsın daha şubeye gelerek, Hakan Atik’e ait işyerinde işlem yaptıktan sonra Gönyeli ve Yeşilyurt’ta hesaplarından bin ve bin 500 TL paranın rızaları dışında çekildiğini ihbar ettiğini vurgulayan Tunceli, 3 Şubat günü Güney Kıbrıs’ta bir şahsın hesabından ise para çekilmeye çalışıldığını ancak başarılı olunamadığını vurguladı.
Yapılan incelemede söz konusu tarihte para çekilmeye çalışıldığı saatlerde zanlı 1 Hakan Atik’in, Güney Kıbrıs’ta olduğunu belirlediklerini vurgulayan Tunceli, meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.
Alınacak ifadeler ve araştırılacak banka hesapları olduğunu dile getiren Polis Memuru Mehmet Tunceli, kamera görüntülerinin incelenerek birçok kişinin daha ifadesine başvurulacağını söyledi.
Tunceli, tüm zanlıların soruşturmanın selameti açısından 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, cürümlerin ortaya çıkarılmasındaki amme menfaatini ön planda tutarak adaletin tecellisi, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.