1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TAN KKTC’YE TURİSTİK GEZİLER ŞİKÂYET KONUSU
GÜNEY KIBRIS’TAN KKTC’YE TURİSTİK GEZİLER ŞİKÂYET KONUSU

GÜNEY KIBRIS’TAN KKTC’YE TURİSTİK GEZİLER ŞİKÂYET KONUSU

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye turistik geziler düzenlenmesinin, artık

A+A-

Rum turizm girişimcileri tarafından, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye turistik geziler düzenlenmesinin, artık çok daha büyük boyutlar kazandığı iaddia edildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Rum Turist Rehberleri Birliği’ne üye rehberlerin, Mağusa, Girne, Lefkoşa ve Apostolos Andreas-Karpaz’a yapılan gezilerin, yurt dışında pazarlanan tur paketlerinde önceden satışının yapılmasını şikâyet ettikleri ileri sürüldü. Gazete, “Özgür Mağusa” bölgesi ve diğer şehirlerdeki büyük sayıda otelin, müşterilerine bu tür gezilere katılma imkânı tanıdıklarını da iddia etti.

Haberde, bunun Rum turizm girişimcilerinin gelirlerini ellerinden alan bir durum olduğundan da bahsedildi.

Yabancıların ilgisini en çok Maraş’ın çektiğine dikkat çekilen haberde, tur operatörlerinin bu yıldan itibaren, bu gezilere katılacak turistleri otellerinden alma olanağı da tanıdığı kaydedildi.

Gazete, Paralimni Belediye Başkanı Theodoros Pirillis’in konuyla ilgili açıklamasına da yer verdi. Çok karmaşık ve hassas bir konudan ibaret olduğunu dile getiren Pirillis, Rum Turizm Örgütü’nün (KOT) bu konuda bir araştırma yapmasının zamanının geldiğine dikkat çekti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.