1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE UÇMA ARZUSU
GÜNEY KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE UÇMA ARZUSU

GÜNEY KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE UÇMA ARZUSU

Cyprus Airways’in Logo ve Ticari İsmini Satıyorlar

A+A-

 

Kıbrıs (Rum) Hava Yolları’nın kapanmasının ardından birçok gelişme yaşanıyor.

Rum hükümeti şirketin logosunu ve ismini satmaya hazırlanırken, şirketin kapanmasıyla havacılık firmaları Güney Kıbrıs’ta açılan boşluğu kapamak için harekete geçti. Ryanair’dan yapılan açıklamada Güney Kıbrıs’tan Türkiye ve diğer yerler uçma yönünde arzu dile getirildi.

Politis gazetesi “‘Muflon’ İçin Satış İlanı… Kıbrıs Hava Yolları’nın ismi ve Logosu Özelleştirmeye Yolunda” başlıklarıyla verdiği haberinde, Hükümetin, Güney Kıbrıs merkezli yeni bir hava yolu şirketinin faaliyete geçmesi çabaları çerçevesinde, Kıbrıs Hava Yolları’na ait olan ve kapanmadan kısa bir kısa bir süre önce satın aldığı muflon şekildeki logo ve ticari ismini satacağını kaydetti.

Bunun hayata geçirilmesi için Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında Kıbrıs Hava Yolları’nın logo ve amblemi için yatırımcı bulunması sürecinde hükümeti yönlendirecek danışmanlar atanması kararı aldığını aktaran gazete, işin özünde, Kıbrıs Hava Yolları’nın logo ve ticari isminin kamulaştırıldıktan kısa bir süre sonra yeniden özelleştirilmeye çalışılacağını belirtti.

Gazete konuya Özelleştirme Birimi’nin de müdahil olacağını yazdı.

Habere göre Hükümeti 4 Aralık tarihinde 1,2 milyon Euro karşılığında şirketin logo ve ticari ismini satın almış ve aynı gün bunları şirkete kiralamıştı.

RYANAIR’İN TÜRKİYE’YE UÇMA ARZUSU

Fileleftheros gazetesi ise Ryanair Satış Müdürü Kenny Jacobs’un, Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından, Ryanair’in İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmına açılmayı istediğinden söz ettiğini aktardı.

Gazete açıklamanın art niyet mi olduğu yoksa bilgisizlikten mi kaynaklandığı konusunda şaşkınlık yarattığını ve sürpriz olduğunu belirtti.

Habere göre Jacobs, İrlanda’nın önemli gazetelerinden “The Irish Times”a yaptığı açıklamada, Ryanair’in Güney Kıbrıs’tan İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmı gibi bölgelere açılma amacıyla kendisine hava operatör sertifikası (AOC) vermesi için Güney Kıbrıs’a baskı yapmayı planladığını söyledi.

Gazete haberinde “Kıbrıs-Türkiye arasında uçuşlara” değinilmesinin ciddi soru işaretleri yarattığına dikkat çekti.

Gazeteye yaptığı geniş açıklamada, İrlandalı şirketin AOC elde etmek için Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerini yoğunlaştıracağını söyleyen Jacobs, (Güney Kıbrıs) AOC’nin İsrail, Türkiye ve belki Ortadoğu’nun bir kısmı gibi bölgede yeni piyasalar açacağını ifade etti.

Haberinde Ryanair’in Rum Sivil Havacılık Dairesi’ne ilgili lisans için başvuru yaptığını da anımsatan gazete, başvuruda birçok eksiklik olduğunu ve bir gelişme kaydedilmediğini belirtti.

425 BİN KOLTUKLUK KAYIP

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde turizmde zararların olmaması için Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından Güney Kıbrıs’ın dış dünya ile bağlantısında ortaya çıkan boşluğun doldurulması gerektiğine işaret etti.

Gazete bu yönde gösterilen çabalarda başrol oyuncusunun Rum Turizm Örgütü (KOT) olduğunu kaydetti.

Edindiği bilgilere göre Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının ardından 425 bin koltukluk kayıp yaşandığını kaydeden gazete, bunardan 101 bininin kış sezonu, 324 bininin de yaz sezonuyla ilgili olduğunu belirtti.

Kıbrıs Hava Yolları’nın uçtuğu İngiltere ve Yunanistan konusunda bir kayıp yaşanmayacağını, çünkü yabancı şirketlerin zaten buralara fazlasıyla uçuş yapacaklarını duyurduklarını aktaran gazete, Rusya, Almanya, İsrail, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Lübnan’a uçuşlar konusunda kayıp yaşanmaması için KOT’un çeşitli temaslarda bulunduğunu kaydetti.

PROTESTOLARA DEVAM

Simerini gazetesi de Kıbrıs Hava Yolları çalışanlarının, şirketin kapanmasını protesto etme amacıyla Rum Maliye Bakanlığı ve Başkanlığının ardından bugün de Meclis’e gideceğini kaydetti.

BİLET FİYATLARI KONUSUNDA ENDİŞE

Haravgi gazetesi Rum Tüketiciler Birliği’nin Kıbrıs Hava Yolları’nın kapatılmasının ardından bilet fiyatlarının artacağına dair öngörüde bulunduğunu aktardı.

Yaşananların ceremesini yine tüketicilerin ve vergi mükelleflerinin çekeceğini savunan Birlik, fiyatlarda artış olacağını, devletinse turizmin canlı tutulması için seyahat acenteleri ve havayolu şirketlerine dolgun paralar ödeyeceğini söyledi.

AİK ÇALIŞANLARI “SUÇUN” BİR KEZ DAHA TEKRAR EDİLMEMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan Politis gazetesine göre Rum Elektrik İdaresi (AİK) çalışanlarının örgütlü olduğu sendikalar, Kıbrıs Hava Yolları’yla ilgili yaptıkları açıklamada, çalışanları, benzer “suçların” tekrarlanmasının önüne geçilmesi için teyakkuzda olmaya çağırdı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.