1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY’DE KAR KEYFİ
GÜNEY’DE KAR KEYFİ

GÜNEY’DE KAR KEYFİ

Güney’de kar keyfi

A+A-

Trodos Dağları’na geçtiğimiz hafta ilk kar düştü. Beyaza bürünen bölge, karın tadını çıkarmak isteyenlerin yine uğrak yeri oldu. Birçok Kıbrıslı Türk ve Rum bölgeye akın etti

Ali CANSU

Güney Kıbrıs’taki Trodos Dağları’na geçtiğimiz hafta ilk kar düştü. Beyaza bürünen bölge, karın tadını çıkarmak isteyenlerin yine uğrak yeri oldu. Rumların yanı sıra Kıbrıslı Türkler de hafta sonu Trodos’u ziyaret etti.

Ülkenin en yüksek noktası olan “Olimpos Tepesi”, cumartesi ve pazar günü Kıbrıslının eğlence yeri oldu. Olimpos Tepesi’nde kartopu oynayanlar, kayanlar, kardan adam yapanlar, fotoğraf çektirenler güzel bir gün geçirdi.  Kıbrıs’ın mevsim özellikleri açısından fazla kar yağışı almaması ve buna yönelik bir hasretlik olması nedeniyle Trodoslar büyük ilgi görüyor. Her yıl mutlaka karın düştüğü Trodos, kar zevki yaşamak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

KIBRIS’a konuşan Kıbrıslı Türkler, eğlence açısından ülkemizdeki mekânların kısıtlı olduğunu, bu nedenle Trodoslara kar yağdığında bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Yıllarca Kuzey Kıbrıs’ta kar görmeyip, hasretini yaşadıklarını, bu nedenle kapıların açılması ile birlikte kış aylarında Trodos’a koştuklarını kaydetti.

Ziyaretçiler trafiği tıkadı

Yüzlerce kişi, geçtiğimiz gün pazar tatilinden ve havanın güneşli olmasından yararlanarak, karın keyfini çıkarmak için Trodos’a akın etti.

Bölgede yoğun trafik olmasından dolayı, bazı kişilerin, uzun saatlerden sonra Trodos’a ulaşmayı başardı. Bölgedeki yoğun trafiğin, zaman zaman araç kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Trodos’taki esnafın ise adeta yüzü güldü. Birçok kişi kar keyfinin ardından dağdaki restoran, kafe ve seyyar satıcıların bulunduğu bölgede vakit geçirdi. Ziyaretçiler Trodos meydanında bol bol fotoğraf çekip, alışveriş de yaptı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.