1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR, BELEDİYE BAŞKANLARINI KABUL ETTİ
GÜRPINAR,  BELEDİYE BAŞKANLARINI KABUL ETTİ

GÜRPINAR, BELEDİYE BAŞKANLARINI KABUL ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Yeni Erenköy, Vadili, Dipkarpaz, Paşaköy, Geçitkale, Serdarlı belediye başkanlarını kabul etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Yeni Erenköy, Vadili, Dipkarpaz, Paşaköy, Geçitkale, Serdarlı belediye başkanlarını kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orada bulunan ve bulunmayan toplam 12 belediye başkanı adına konuştuğunu belirten Yeni Erenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, ilgili bakanlıklara, muhalefet partilerine “mağduriyetlerini” anlatmak amacıyla ziyaret başlattıklarını ifade etti.

12 belediyenin hakkını aramak için biraraya gelerek mücadele etmek zorunda kaldığına değinen Öykün, belediyelerde adil gelir dağılımının sağlanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Emlak vergisinin yeniden düzenlenmesi, devlet tarafından belediyelere verilen katkı paylarının  nüfusa göre yeniden düzenlenmesi ve öğrenci nüfusu için de ek ödenek çıkarılması gerektiğini savunan Öykün, adaletsiz gelir dağılımından dolayı  Belediyeler Birliği’nin çatladığını; zengin ve fakir  belediyelerin ortaya çıktığını ifade etti.

Kabulde söz alan Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan da konuşmasında, kırsal kesim belediyelerinin adaletsiz gelir dağılımından dolayı mağdur olduğunu öne sürerek, belediyelerin artık siyasal açıdan değil halka hizmet noktasında yapılandırılmasını istedi.

Belediyelerin eşit nimet eşit külfet ilkesine göre yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Adahan, petrol, liman, elektrik gelirlerinin bir arada olduğu havuz sistemine geçilmesinin şart olduğunu söyledi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında,  belediyelerin ve kamu kuruluşlarının sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borçlarının ödenmemesine devletin seyirci kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Belediyelerin mevcut sorunlarının çözümü için, işbirliği içinde çalışmanın önemine dikkat çeken Gürpınar, belediyelerin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının ödenemeyecek duruma gelmesini beklemeden, makul taksitlerle kaynaktan kesinti yapılarak sorunların önlemesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Gürpınar, belediyelerin sorunlarının çözümlenmesi için,  hazırlanacak yapılandırma ve yasal düzenlemelerle birlikte, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının kaynak kesilme suretiyle güvence altına alınmasının önemine değindi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.