1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR, ELEKTRİK MÜTEAHHİTLERİNİ KABUL ETTİ
GÜRPINAR, ELEKTRİK MÜTEAHHİTLERİNİ KABUL ETTİ

GÜRPINAR, ELEKTRİK MÜTEAHHİTLERİNİ KABUL ETTİ

En büyük sorunlarından birinin kayıt dışılık;

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Aziz Limasollu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği yetkililerini kabul etti.

LİMASOLLU

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, kabulde konuşan  Aziz Limasollu,  elektrik sektöründe çalışan müteahhitlerin  en büyük sorunlarından birinin kayıt dışılık olduğuna dikkat çekerek, sektörde kaçak çalışanların denetlenmesi için Bakan Gürpınar’dan destek istedi.

Mesleklerine sahip çıkmak istediklerini söyleyen Limasollu,  elektrik sektöründe çalışanların etkin denetime tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, elektrik müteahhitlerinin tehlike sınırı ve riski yüksek bir sektörde çalıştığını  ifade etti.

Kaçak işçiliğin en yaygın olduğu sektörlerden birinin müteahhitlik sektörü olduğunu belirten Gürpınar, Bakanlığın, kayıt dışılıkla mücadele konusunda büyük  hassasiyet gösterdiğini ve ilgili meslek odaları ile birlikte etkin denetim yapmak için işbirliği yaptığını söyledi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile, kayıt dışılığı önlemek amacıyla  işbirliği yaptıklarını anımsatan Gürpınar, Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği ile de aynı işbirliğinin sürdürülebileceğini ve daha etkin bir denetim mekanizmasının geliştirilebileceğini  kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.