1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”
GÜRPINAR: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

GÜRPINAR: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Cumhuriyet Meclisi’nden geçerek, yürürlüğe giren “İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası” ile ilgili gelecek ay kampanya ve etkinlikler yapılacağını söyledi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Cumhuriyet Meclisi’nden geçerek, yürürlüğe giren “İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası” ile ilgili gelecek ay kampanya ve etkinlikler yapılacağını söyledi. Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

GÜRCAFER: “YASANIN EKSİK TARAFLARI GİDERİLMELİ”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Cumhuriyet Meclisi’nden geçen “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası”nın yürürlüğe girmesini istediklerini, ancak üzerinde teknik çalışmalar yapılarak, eksik taraflarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Gürcafer, “Avrupa Birliği uyum yasaları ve çözüm süreci önümüzdedir, bu konularda hızlı hareket edip, bu işleri nasıl birlikte hayata geçirebileceğimizi konuşmak için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

Çalışma izinleriyle ilgili mevzuatlar konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını söyleyen Gürcafer, üçüncü dünya ülkesi uyruklu çalışanlarla ilgili sorunlar bulunduğunu kaydetti.

Gürcafer, iş ve işçi güvenliği konusuna değinerek, “Bu konuyla ilgili bir dizi çalışmaya katıldık, devletin eksiklikleriyle ilgili elimizde veri mevcuttur” dedi.

İş ve işçi güvenliği konusunda yapılması gereken düzenlemelerle ilgili bilgi veren Gürcafer, tümünün bütünlüklü bir proje olarak hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle müteahhitleri birtakım zorlukların beklediğini belirten Gürcafer, amaçlarının yasanın sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı koymak olduğunu ifade etti.

GÜRPINAR: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önemli olduğunu belirterek, “İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasası”nın yürürlüğe girmesine gelinceye kadar yaşanan süreci anlattı.

Gürpınar, “Bu yasa 2008 yılında Cumhuriyet Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. Bunu yasanın hazırlanmasına emek ve katkı sağlayanlardan biri olarak söylüyorum. Fakat resmi olarak yürürlüğe girişi Mart 2009 olmakla beraber, eksik olan tüzüklerin hazırlanması süreci bunu 2011 yılına kadar sarkıttı. Eylül 2011’den itibaren uygulamalar başladı. Ama uygulamalar yavaş ve tüm çalışma alanına yayılmış değil” dedi. Gürpınar, bu konuda sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Gürpınar, sektör temsilcileri ile yasanın uygulanabilmesinin hızlanması, alınabilecek önlemler ve sıkıntıların tespiti konusunda elbirliğiyle çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Yasaya ilişkin önümüzdeki ayın ilk haftasında kampanya ve etkinlikler başlatmayı hedeflediklerini belirten Gürpınar, bu sürede sorunları etraflıca tartışma imkanı bulabileceklerini söyledi.

Gürpınar, çalışma izinleri konusunda zaman zaman sorunlar yaşandığını, sorunları birlikle, konuşarak aşabileceklerini ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.