1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR,YENİ YIL ZİYARETİNDE BULUNDU
GÜRPINAR,YENİ YIL ZİYARETİNDE BULUNDU

GÜRPINAR,YENİ YIL ZİYARETİNDE BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bugün yeni yıl dolayısıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Girne 18 Yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bugün yeni yıl dolayısıyla, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Girne 18 Yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanlığın açıklamasına göre, ziyarette Gürpınar’a, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt eşlik etti.

Aziz Gürpınar, merkeze devam eden gençlerin yeni yılını kutladı ve merkez sorumlusu Ali Rıza Göksu’dan faaliyetleri hakkında bilgi alarak, merkezin atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Ali Rıza Göksu, merkeze Girne ve civar köylerden gelen 35 engelli gencin devam ettiğini, engelli gençlerin yaşam, el sanatları, seramik ve ahşap atölyeleri ile uygulamalı mutfak bölümünde faaliyetlerde bulunduğunu anlattı.

Bakan Gürpınar  ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 18 yaşüstü engelli merkezlerinin, engellilerin sosyalleşmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
Gürpınar, 2008 yılında açılan merkezin, engelli gençlere yeni aktiviteler yarattığını belirterek, ‘‘ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak onların  ihtiyaçlarını karşılamak, sosyal yaşama katılımlarını arttırmak için  elimizden gelen çabayı gösteriyoruz’’ dedi.

Engelli gençlerin ve ailelerinin  en büyük sorunlarından birinin yaşam evi eksikliği olduğuna dikkat çeken Bakan Gürpınar, 2014   yılında sorunun çözümü için bakanlık olarak somut adımlar atacaklarını ve  engelli yaşam evinin toplumun hizmetine kazandırılması için ilgili sivil  toplum örgütleri ile işbirliği halinde hareket edeceklerini ifade etti.

Gürpınar, tüm engelli gençlerin, ailelerinin ve halkın yeni yılını da kutladı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.