1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜVENCEMİZ YOK.. TERFİMİZ YOK..
GÜVENCEMİZ YOK.. TERFİMİZ YOK..

GÜVENCEMİZ YOK.. TERFİMİZ YOK..

Gerekçeleri; güvencesiz ve terfisiz çalıştırıldıkları..

A+A-

SENDİKANIN, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRILMA SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM TALEBİYLE BAŞLATTIĞI GREV 07.00’DE BAŞLADI

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Çalışanları Sendikası (BAY-SEN), BRTK çalışanlarıyla ilgili toplu iş sözleşmesi imzalanmadığı, güvencesiz ve terfisiz çalıştırıldıkları gerekçesiyle bu sabah grev başlattı.

Grevde olan Bay-Sen üyesi BRTK çalışanları kurum önünde toplanarak pankart açtı. Bay-Sen yetkilileri de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmek üzere öğle saatlerinde Meclis’e gitti.

Bay-Sen, dün yaptığı açıklamada, grevin saat 13.00’da sona ereceğini bildirmişti.

SAKALLI: “KÖKLÜ ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, grev sırasında yaptığı açıklamada, işverenle üzerinde anlaşılan toplu iş sözleşmesinin geçen hafta imzalanmasını beklerken BRTK Müdürü ile BRTK Yönetim Kurulu Başkanı’nın kendilerine sözleşmenin imzalanamayacağını aktardığını söyledi.

Sıkıntılarının sadece toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması olmadığını, kurumda “21 yıldır güvencesiz, kadrosuz ve tayin- terfisiz” çalışan kişilerin bulunduğunu, son yıllarda yasal olmayan atamaların yapıldığını da savunan Sakallı, sendikanın talebinin toplu iş sözleşmesi ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yasası’nın güncelleştirilmesi olduğunun altını çizdi.

Sakallı, “Talebimiz 21 yıldır çalışan arkadaşlarımızın haklarının verilmesidir. Hükümetten köklü çözüm istiyoruz” dedi.

Hükümet ortakları CTP-BG ile DP Ulusal Güçler’in hükümete gelmeden önce Bay-Sen’e mücadelelerinde hak verdiklerini, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı ile her görüşmelerinde kendilerine “verdikleri sözlerin arkasında duracaklarını” söylediklerini kaydeden Salih Sakallı, 21 yıldır güvencesiz ve terfisiz çalışanların mağduriyetlerinin giderek arttığını kaydetti.

LATİFOĞLU: “BAY-SEN ESKİ SÖZLEŞMEDEKİ MADDELERE İMZA ATMAYA RAZI”

Bay-Sen’in bağlı olduğu  Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, BRTK çalışanlarının sorununun sadece toplu iş sözleşmesine dahil edilmesi gereken haklar olmadığını, çalışanların uzun yıllardır güvencesiz çalıştırılmasının da en büyük sorunlarından olduğunu söyledi.

İktidara gelen tüm siyasi partilerin, BRTK konusunda daha önce verdikleri sözleri yerine getirmediğini savunan Yakup Latifoğlu, bugün de yaşanan sorunun aynı olduğunu belirtti.

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması gerekçe olarak bütçede yeterli kaynak bulunamamasının gösterildiğini ifade eden Latifoğlu, Bay-Sen’in yeni talepler yerine eski toplu iş sözleşmesindeki maddelerin yer aldığı bir sözleşmeye imza atmaya razı olduğunu söyledi.

“DAHA DA GERİ GİDECEK DURUMUMUZ YOK”

BRTK Yönetim Kurulu’nun sıkıntıyı sadece paraya indirgediğini iddia eden ve böyle bir yaklaşımın yanlış olduğunu vurgulayan Latifoğlu, “Çalışanların iş güvencesini sağlamak adına tüm taleplerimizden vazgeçip dün neyse bugün aynısının uygulanmasına kadar gerilemiş durumdayız. Bu noktadan da geri gidecek durumumuz yok” dedi.

“RİSK ÖDENEĞİ VE BAYRAMLIKLARIN KALDIRILMASI HADDİMİZ DEĞİL”

BRTK’daki çalışanların almakta olduğu risk ödeneği ve bayramlık ödeneği içermeyen bir sözleşmeye imza atmayacaklarını da söyleyen Latifoğlu, “Risk ödeneğini ortadan kaldırmak bizim haddimiz değildir. Birçok kurumda var olan bayramlığın BRTK’da kaldırılması haddimiz değildir ve bunlara imza atmayacağız” dedi.

BRTK’da örgütlü bulunan Basın-Sen’e de birlikte mücadele etme çağrısında bulunan Latifoğlu, Basın-Sen’in “İşverenin tüm uygulamalarını haklı gösteren” bir duruş sergilediğini ve bunun“çalışanların kazanımları adına yapılmış bir hata” olduğunu öne sürdü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.