1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜVENLİK EYLEMDE
GÜVENLİK EYLEMDE

GÜVENLİK EYLEMDE

Kuzey Kıbrıs genelindeki tüm kamu hastanelerinde güvenlik hizmetlerini sağlayan Hudut Şirketi dün gece şok bir eylem başlattı;

A+A-

Kuzey Kıbrıs genelindeki tüm kamu hastanelerinde güvenlik hizmetlerini sağlayan Hudut Şirketi dün gece şok bir eylem başlattı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde dün gece saat 23.00’te gerçekleştirilen eylemde, Temmuz ayından bu yana Sağlık Bakanlığı ile Merkezi İhale Komisyonu arasında gidip gelen yeni ihalenin açılmaması protesto edildi.

Hastanenin ana giriş kapısı önünde, şirkette çalışan 82 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleşen eylem hakkında açıklama yapan Hudut Güvenlik Şirketi’nin sahibi emekli Polis Müfettişi Nurettin Çıraklı, bugün 00.01’den itibaren sorumluluklarında bulunan tüm hastanelerde iş bırakacaklarını belirtti.

Çırakoğlu: 100 bin TL zararımız oldu
Çıraklıoğlu, 2012’den beri tüm hastanelerin güvenlik işerini yaptıklarını, Temmuz ayında sözleşmeleri bitmesine rağmen yenilenmediğini, asgari ücrete ocak ayında zam yapıldığını fakat kendilerine bu artışın yansıtılmadığını ve eski ücret üzerinden çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Sağlık Bakanlığı’nın dün itibarı ile varolan ihaleyi de iptal ettiğini, 4 aylık sürede 100 bin TL zarar ettiklerini, zararlarının artmaması için personeli geri çekme kararı aldıklarını belirten Çıraklıoğlu, haklarını hukuki yollardan arayacaklarını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.