1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENLE KUTLADI
GÜZELYURT KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENLE KUTLADI

GÜZELYURT KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENLE KUTLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Güzelyurt’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Güzelyurt’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Güzelyurt Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur,  49’uncu Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay İlker Akbulut, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Albay İbrahim Dağman, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Protokol sırasına göre Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay İlker Akbulut, 2. Piyade Albay İbrahim Dağman ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın Anıt Özel defterini imzalanmasıyla buradaki tören sona erdi.

KKTC’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü kutlama töreni, Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur tarafından tören birliklerinin ve halkın bayramının kutlanmasıyla devam etti.

Törende Garnizon Komutanlığı adına Piyade Teğmen Emre Yarkın, Kaymakamlık adına Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Müdür Muavini Mehmet Karamanoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptılar.

Tören Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Öğrencisi Merve Karafistan’ın “Özgürlük Marşı” adlı şiiri okumasının ardından Akçay Sanat ve Dayanışma Derneği halk dansları gösteri sundu.

Güzelyurt’taki Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni resmigeçitle sona erdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.