1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT'TA HASTANE TARTIŞMASI...
GÜZELYURT'TA HASTANE TARTIŞMASI...

GÜZELYURT'TA HASTANE TARTIŞMASI...

GÜZELYURT'TA HASTANE TARTIŞMASI...

A+A-

Güzelyurtlular, yeni hastane inşa edilecek olmasını memnuniyetle karşılarken, Lefkeliler Cengiz Topel Hastanesi’nin geliştirilmesini savunuyor.

Güzelyurtlular, ilçeye hastane inşa edilecek olmasını memnuniyetle karşılarken, Lefkeliler Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılacak olması endişesiyle umutsuzluğa büründü.
Güzelyurtlular, tam teşekküllü bir hastanenin inşa edilmesini dört gözle beklediklerini belirtti. Yıllardır unutulmuş bir bölge olarak, bu yatırımın kendilerini heyecanlandırdığını anlattı.
Güzelyurt ilçesinde ve Lefke’de tam teşekküllü bir hastane olmaması nedeniyle, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen hastaların yolda kaybedilen zamanlarda yaşamını yitirdiğini anımsatan bazı vatandaşlar, Güzelyurt’a hastane yapılması ancak Cengiz Topel Hastanesi’nin de kapatılmaması gerektiği görüşünde birleşti.


   Güzelyurtlular, hem Cengiz Topel’in geliştirilmesi, hem de Lefke yakınlarındaki Yeşilyurt’ta bulunan Cengiz Topel Hastanesi’nin geliştirilmesi ve korunmasını savunurken, Lefkeliler, mevcut Cengiz Topel Hastanesi’nin, bölgenin tam ortasında, ilçenin her noktasına eşit uzaklıkta olduğunu ve geliştirilmesini talep ediyor.
Cengiz Topel Hastanesi’nde dört dörtlük bir sağlık hizmeti alamadıklarını ancak hastanenin Lefke ve bölgesinde sağlık hizmeti veren tek hastane olması nedeniyle büyük önem taşıdığını anlatan Lefkeliler,
Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmaması ve bir klinik gibi çalışmaması gerektiğini kaydetti.

Lefkeliler ne dedi?

Mehmet Yapıcı


“Lefke halkı konuyla ilgili daha önce toplantılar da yaptı. Cengiz Topel Hastanesi’nin bölgede hizmet etmeye devam etmesi için yürüyüş de yapıldı. Bölge halkı kesinlikle Cengiz Topel Hastanesi’nin bölgeden Güzelyurt’a taşınmasına taraftar değil. Güzelyurt’a ayrı bir hastane yapılsın. Karşı değiliz. Yeşilırmak’ta yaşayan insanların kalkıp da Güzelyurt’a gitmesi külfettir. Bu bölgenin nüfusu Güzelyurt’tan fazladır”.

 

Şeyda Çolak

 

“Kimse bu durumu kabul etmiyor. Yeşilırmak’tan acil bir hasta Güzelyurt’a nasıl ulaşacak? Senelerdir Cengiz Topel Hastanesi bölgeye hizmet veriyor. Bu hastane geliştirilmeli ve tam teşekküllü bir hastaneye dönüştürülmelidir. Bölgeli olarak Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına karşıyız. Cengiz Topel Hastanesi’nin eksikleri giderilerek, ameliyatların da yapılabileceği donanımlı bir hastaneye dönüştürülmesini istiyoruz”.



Gülgün Işıkgün

 

“Yedidalgalıyım. Cengiz Topel Hastanesi’nin tamamen kapatılmasına karşıyım. Yeşilırmak’tan acil bir hastanın Güzelyurt’a gitmesi çok daha zordur. Daha çağdaş bir hastaneye dönüştürülmesini istiyoruz. Cengiz Topel Hastanesi’nin hemşire ve doktor sayısının artırılmasını istiyoruz. Hastanemizin ciddi eksiklikleri var ancak tamamen kapatılmasına karşıyız. Güzelyurt’a tam teşekküllü bir hastane yapılsın ancak Cengiz Topel Hastanesi de bölgeye hizmet vermeye devam etsin istiyoruz”.

Hasan Hüseyin Türkmen

 

“Lefkeli olarak Cengiz Topel Hastanesi’nin, Güzelyurt’a alınmasına karşıyız. Cengiz Topel Hastanesi’ne bile zor geliyoruz. Yeşilırmak’tan, Yeşiyurt’a hastalar zor geliyor. Biz hastanemizden memnunuz. Bu hastane Yeşilırmak’tan Elye’ye kadar hizmet veriyor. Bu hizmetten memnunuz. Sonuçta toplu taşımacılık da yok. Hastanenin kapatılması bölge halkını mağdur edecektir."
 

Murat Acar


“Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasını istemiyoruz. Doğancı’da oturuyorum. Hastanenin tamamen kapatılması, halkı mağdur edecek. Güzelyurt’a da hastane yapılsın ancak Cengiz Topel Hastanesi hizmet vermeye devam etsin istiyoruz. Cengiz Topel Hastanesi, Lefke ve bölgesine önemli bir hizmet veriyor.”


Güzelyurtlular ne dedi?

Mustafa Ruso

 

“Hastane Güzelyurt’un yıllardır ihtiyacı olan bir şeydi. Güzelyurt ilçesine yapılacak olan hastanede modern cihazlar da olmalı. Hastane illa ki bölge için gerekli. Hastane yapılsın ancak her alanda bir uzman doktor da olsun. Çocuk doktoru, kırık-çıkığa bakmasın. Önemli olan hastane değil, sonuçta duvarlar hizmet vermez. Önemli olan her alanda bir uzman doktorun hizmet vermesidir. Önemli olan cihazlar ve doktorlardır.  Lefkoşa’da diyaliz hastalarının yaşanan bir arıza nedeniyle sağlık hizmetinin aksadığını KIBRIS gazetesinde okuduk. Memnunuz ki, 30 binin üzerinde nüfusu olan Güzelyurt’u yıllar sonra hatırladılar.”

Olgun Çetin
 

“Güzelyurt’un tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı vardı. Yıllardır maalesef acil hastalar Lefkoşa devlet hastanesine sevk edildi ve birçok hasta da yolda yaşamını kaybetti. Bölgeye hastane yapılsın ancak Yeşiyurt’ta hizmet veren Cengiz Topel Hastanesi de bölgeye hizmet vermeye devam etsin istiyoruz. Hastanenin inşa edilmesini dört gözle bekliyoruz. Güzelyurt ilçesine tam teşekküllü bir hastane yapılması önemlidir. Hükümet bu hastaneyi yapmakla, Güzelyurt’a ne kadar değer verdiğini göstermiş olur. Memnun kalırız”

Mehmet Caner

 

“Yıllardır sağlık hizmeti alabilmek için Cengiz Topel Hastanesi’ne gidiyorduk ancak yeterli sağlık hizmeti de alamadığımız için Lefkoşa devlet hastanesine gitmek zorunda kalıyorduk. Bölgemizde tam teşekküllü bir hastanenin inşa edilecek olması bizi mutlu etti. Bölgenin bu hastaneye çok ihtiyacı vardı ancak hastane Cengiz Topel Hastanesi gibi yetersiz kalacaksa, inşa edilmesinin bir anlamı yok”.

Akın Karanfiloğlu

 

“Bu hastane konusunda geç bile kalındı. Bu yatırım yıllar önce yapılmalıydı. Güzelyurt ve bölgesi olarak tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Bölgeden biri kalp krizi geçirse, Lefkoşa devlet hastanesine kaldırılıyor. Yarım saatlik mesafe denebilir ancak insan hayatı için yarım saat çok önemlidir. Bu yatırımla, bölgede herkesin içinde olan bir anlaşmada Güzelyurt’un verileceği korkusu bir nebze de ortadan kalkmış olacak.”


Naim Ersoy


“Bu hastanenin burada yapılması, bölge halkının buraya yerleşmesi ve kökleşmesi için önemli bir vesile olacak. Bu halk için, Güzelyurt’un verilmeyeceğinin bir nişanı olacak. Hastane, ilçe olmanın gerekliliğiydi.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.