1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HA DÜŞTÜ, HA DÜŞECEK!
HA DÜŞTÜ, HA DÜŞECEK!

HA DÜŞTÜ, HA DÜŞECEK!

Lefke’de yol kenarındaki iki hurma ağacı, Gemikonağı’nda ise bazı elektrik ve telefon direkleri eğrildi…

A+A-

Güren TİLKİ

Ülkemizin altıncı ilçesi olan Lefke ve köyleri, doğa harikası bir bölge… Ancak Lefke’nin ilçe olması, sorunlarının çözüldüğü anlamını taşımıyor…

Lefke ve Gemikonağı’nda insan hayatını tehdit eden bazı görüntüler objektifimize yansıdı…

Lefke’de trafiğin yoğun olduğu bölgelerden biri olan, bölge halkının ve yetkililerinin her gün kullandığı yol üzerindeki iki hurma ağacı ile Gemikonağı’ndaki bir telefon direği eğrildi. “Ha düştü, ha düşecek” korkusu yaşatan bu tehlikeli durumları, aylardır gören yok…

Bölge halkı, “Sorunun giderilmesi, gereken tedbirin alınması için herhalde birinin başına veya üstüne düşmesini bekliyorlar” diyerek, duruma tepki koydu.

Hurmanın gövdesi betonda

Lefke’de kaymakamlık binasını geçtikten 150 metre sonra, sağ tarafta, evlek kenarında bulunan bir hurma, yola doğru eğrildi.

Kökü betonun içerisinde olan hurma, metrelerce uzanan boyu nedeniyle artık bu yükü taşıyamaz hale geldi. Bölge halkının ve yetkililerinin her gün geçiş noktası olan yoldaki hurma, yol içerisine doğru yatmaya başladı. Hurmanın her an yola düşme tehlikesi var.

Toprak kayması oldu, hurmanın kökü dışarıya çıktı

Lefke’ye giriş noktasında, Atatürk Anıtı’nın 200 metre gerisinde Lefke Belediyesi tarafından aylar önce yapılan yol genişletme çalışması, yeni bir tehlike doğurdu.

Viraj üzerindeki toprak set, yola dökülmeye başladı. Toprak kayması nedeniyle toprak set üzerindeki hurmanın kökünün yarısı, dışarıya çıktı.

Tek şeritli yolda Lefke’den Gemikonağı’na doğru seyreden sürücülerin ve yayaların, geçiş noktası olan yol, toprak kayması nedeniyle daraldı. Bu tehlikenin yanı sıra oradaki hurma ağacının da diğeri gibi her an düşmesi endişesi yaşanıyor.

Telefon direği yan yattı

Gemikonağı çemberi yakınındaki bir telefon direğinin de eğrilmesi, başka bir tehlike… Eğrilen direk, trafiğin yoğun olduğu yol kenarında bulunuyor… Ancak, eğrilen direk ağaçların arasında kaldığı için kendi kendini kamufle etti.

Öte yandan Gemikonağı çemberinden Lefke istikametine doğru giden yol üzerindeki telefon direklerinin durumu ise içler acısı… Sırma yığınına dönen direklerin üzerindeki tahtalar kırılmış, bazı kablolar ise sarkmış durumda

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.