1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAC KAYIT MÜRACAAT SÜRESİ 6 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI
HAC KAYIT MÜRACAAT SÜRESİ 6 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

HAC KAYIT MÜRACAAT SÜRESİ 6 HAZİRAN’A KADAR UZATILDI

Din İşleri Başkanlığı, Hac müracaatlarının, vatandaşlardan gelen talep üzerine 6 Haziran’a kadar uzatıldığını bildirdi.

A+A-

Din İşleri Başkanlığı, Hac müracaatlarının, vatandaşlardan gelen talep üzerine 6 Haziran’a kadar uzatıldığını bildirdi. 

Din İşleri’nden yapılan yazılı açıklamada, Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşların ön kayıtlarını 6 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar yaptırması gerektiği vurgulandı.

2014 yılında hacca gitmek isteyenlerin 30 Euro ön kayıt ücretini Ziraat Bankası Lefkoşa Şubesi 57445020-5002 no'lu hesaba yatırmaları gerektiği belirtilen açıklamada, 6 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar ise Din İşleri Başkanlığına veya Bölge Temsilciliklerine giderek dolduracakları Hac Ön Kayıt Müracaat Formuyla birlikte banka dekontunun bir suretini de teslim etmeleri gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, 2014 yılında Hac ibadeti maliyetlerinin, tercih edilen kategoriye bağlı olarak 2 bin 950 Euro ile 4 bin 680 Euro arasında değiştiği belirtildi.

Din İşleri Başkanlığı sürenin tekrar uzatılmayacağını da kaydetti.

ÖN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Din İşleri Başkanlığı ön kayıt için istenen belgeleri şöyle sıraladı: 

“Pasaport (01.01.2015 Tarihine kadar geçerliliği olan), KKTC- TC Kimlik Fotokopisi, Ziraat Bankası Lefkoşa Şubesinde bulunan 57445020-5002 no’lu hesaba 30 Euro Ön Kayıt Ücretinin Yatırıldığına Dair Banka Dekontu, Müracaat Formu (Din İşleri Başkanlığından veya Bölge temsilciliklerinden temin edilecek), 3 adet resim (Arka fon rengi beyaz olmalı, arkasına ad, soyadı ,TC-KKTC Kimlik numarası yazılmalıdır.)”

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları ise şöyle:

“Ön Kayıt İçin Başvurular 6 Haziran’a kadar KKTC Din İşleri Başkanlığı (Eski Din Sitesi) Hamitköy/Lefkoşa adresinde veya İlçe Temsilciliklerinde yapılacaktır. Öncelikle müracaatlarda KKTC vatandaşlığı şartı aranacaktır.

Daha önce hacca gitmemiş olmak. KKTC vatandaşlarından müracaat eden hacı adaylarının kontenjanı aşması durumunda Noter huzurunda kura çekilerek asıl adaylar belirlenecektir. KKTC’de çalışma veya oturum izinli bulunup en az iki mühür ve yukarısı olanlarında müracaatı kabul edilecektir. “Ancak bu Hacı adayları yedek listeye yazılacak olup sıralama en çok mühürlüden en aza doğru yapılacaktır.

Hacca yalnız gidecek 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için TC Lefkoşa Büyükelçiliği noterinden alınacak muvafakatname ile taahhütname (Suudi Arabistan Konsolosluğundan vize almak için gereklidir.)

45 yaşından küçük bayanlardan; eşleriyle birlikte gidecek olanların evlenme cüzdanı fotokopisi, yanında eşi olmayıp birinci derece erkek akrabası ile gidecek olanlardan ise muvafakatname ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı istenecektir.”

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi KKTC Din İşleri Başkanlığı 225 30 62-63 (Dahili-116) ve 0548 8424010 numaralı telefonlardan Hac Sorunlusu Şaban Kavsara’dan alınabilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.