1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HACIALİ'Yİ DOLANDIRAN MÜDÜRLER SERBEST
HACIALİ'Yİ DOLANDIRAN MÜDÜRLER SERBEST

HACIALİ'Yİ DOLANDIRAN MÜDÜRLER SERBEST

Mustafa Hacıali Limited şirketine ve Okan Hacıali'ye ait çekleri

A+A-
420 bin TL teminatla serbest kaldılar

Mustafa Hacıali Limited şirketine ve Okan Hacıali’ye ait çekleri sirkat edip sahteledikten sonra tedavüle sürmekle suçlanan muhasebe sorumluları tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Mustafa Hacıali Limited şirketine ve Okan Hacıali’ye ait çekleri sirkat edip sahteledikten sonra tedavüle sürmekle suçlanan muhasebe sorumluları Şerife Güler ve Murat Çağal, toplam 420 bin TL teminat karşılığında ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, 719 bin 887 TL 25 kuruş ve bin 500 Euro değerindeki toplam 104 adet çekin sahtelendiğini ve tedavüle sürüldüğünü açıkladı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, meselenin tahkikatını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Ersan Yaran, olayla ilgili şahadet verdi.

Polis memuru Yaran, zanlıların, 1 Ocak ile 18 Ocak tarihleri arasında “çek sahteleme”, “tedavüle sürme” ve “müstahdem tarafından sirkat” suçlarından methaldar oluklarını kaydetti.

Yaran, sirkat edilen meblağın 719 bin 887 TL 25 kuruş ve bin 500 Euro değerindeki toplam 104 adet çek olduğunu açıkladı.

Zanlıların poliste tutuklu bulunduğu 30 Nisan tarihinden bugüne birçok tanık ifadesi alındığını belirten Yaran, zanlıların ilerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklarını kaydetti.

Polis memuru Yaran, KKTC vatandaşı zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırması ve ikişer kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.