1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HACIMEHMET, DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖZTOPRAK’I ZİYARET ETTİ
HACIMEHMET, DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖZTOPRAK’I ZİYARET ETTİ

HACIMEHMET, DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖZTOPRAK’I ZİYARET ETTİ

Sedat Hacımehmet, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret ederek, üniversitenin üzerinde çalıştığı “Engelsiz Kampüs” projesi hakkında bilgi aldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk ve Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret ederek, üniversitenin üzerinde çalıştığı “Engelsiz Kampüs” projesi hakkında bilgi aldı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Öztoprak, DAÜ’nün “Engelsiz Kampüs” olma yolunu seçerek bu doğrultuda birçok çalışma başlattığını belirtti.

Öztoprak, Türkiye Cumhuriyeti katkılarıyla yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler vererek, DAÜ’yü tamamen engellilere uyumlu bir hale getirmek için federasyondan da tecrübeleri ve fikirlerinin paylaşımı konusunda destek beklediklerini vurguladı.

Öztoprak konu ile ilgili mevzuatların da yazıldığını belirterek, üniversitenin KKTC vatandaşı olan engelli öğrencilere tam burslu eğitim hakkı sunduğunun da altını çizdi.

Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Öğrenci İşleri ve Bilişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Uyguroğlu ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.