1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HADİ ÇOCUKLAR SOKAĞA”
“HADİ ÇOCUKLAR SOKAĞA”

“HADİ ÇOCUKLAR SOKAĞA”

Turkcell gönüllüleri, Türkiye ve Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde yapılan araştırmalarla, en sevilen 78 çocuk oyununu “Hadi Çocuklar Sokağa” isimli kitapta topladı.

A+A-

Turkcell gönüllüleri, Türkiye ve Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde yapılan araştırmalarla, en sevilen 78 çocuk oyununu “Hadi Çocuklar Sokağa” isimli kitapta topladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, gönüllüler “Hadi Çocuklar Sokağa” projesi kitapta yer alan oyunları, en basit şekliyle   çocuklara anlatmaya ve görselleştirmeye odaklandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell gönüllüleri, Büyük Han’da Vakıflar İdaresi’nin izniyle düzenlenen etkinlikle, 100’ü aşkın çocuğa geleneksel oyunları öğretti, birlikte zaman geçirdi. Etkinliğe SOS Çocukköyü anneleri de katılarak destek verdi.

İLKNUR AYDOĞDU

Turkcell Gönüllüleri Proje Sorumlusu İlknur Aydoğdu, oyunların derleme sürecini ve bundan sonraki hedeflerini şöyle anlattı:

“Bu kitaptaki oyunları derlerken fark ettik ki biz de çok özlemişiz bu oyunları, hadi o zaman dedik, kitaptaki oyunları hep birlikte oynayalım... Kitapları da çocuklara dağıttık. Bizden sonra da oynasınlar diye. En büyük hayalimiz daha büyük kitlelere ulaşabileceğimiz, Hadi Çocuklar Sokağa Etkinlikleri düzenlemek. 2014 Planımızda çok daha büyük kitlelere ulaşmayı ve hep birlikte sokak oyunlarını oynamayı hedefliyoruz.”

ZÜHRE AYDAN AYAZ

İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz ise şirket olarak sosyal sorumluluğa verdikleri önemi vurgulayarak, çok daha hareketli, sağlıklı; sözel becerileri ve sosyal ilişkileri gelişmiş, daha yaratıcı kuşaklar için ellerindeki kaynakları sonuna kadar kullanarak çalışmaya ve birlikte üretmeye devam edeceklerini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.