1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAKSIZLIK
HAKSIZLIK

HAKSIZLIK

ATCA, İngiltere’ye transit yolcuların uçaktan indirilmesine tepki gösterdi

A+A-

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (ATCA) İngiltere hükümetinin Pegasus Havayolları’yla uçuş yapan transit yolcuların Türkiye’de uçaktan indirilip güvenlikten geçmesi gerektiği konusunda aldığı kararı, “haksız ve ayrımcı” olarak gördüğünü bildirdi.

İngiltere hükümetinin, almış olduğu yeni bir kararla, “Kıbrıs Türk halkına özünde haksızlığı pekiştiren bir uygulama” getirdiğini kaydeden ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan, şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs’tan kalkan bir uçağın, Türkiye’de transfer için iniş yaptığında, uçağın içerisinde yolcuların bekleyebildiğini, yeni kararla Türkiye’de inip tekrardan güvenlikten geçmelerinin istendiğine işaret etti. ATCA, İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling’e konuyla ilgili bir mektup gönderdi.

2004 yılındaki referandumdan sonra uluslararası toplumun tecridin sona erdirilmesi ve Kuzey Kıbrıs Ercan Havaalanına doğrudan uçuşların olması çağrısı yaptığını kaydeden Hasan, mektupta, 18 Mayıs 2004’te, dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair’in “Bence Kuzey Kıbrıs’ın üzerindeki izolasyonun kaldırılması önemlidir. Bunun manası ticaret ve hava ulaşımdaki ambargoların sona erdirilmesi demektir’’ ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.