1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HALK BU KONUDA ÇOK HASSAS”
“HALK BU KONUDA ÇOK HASSAS”

“HALK BU KONUDA ÇOK HASSAS”

Halkın temizlik çalışmaları ve filtre konusundaki hassasiyetlerini AKSA'ya anlatan Bakırcı açıklama istedi:

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Kalecik'te faaliyet gösteren AKSA Elektrik Santrali’ni ziyaret ederek, şirket yetkililerinden Kalecik'te yaşanan petrol sızıntısı sonrası yapılan temizlik çalışmaları ve filtre ile ilgili bilgiler aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bakırcı bu kapsamda AKSA Enerji Üretim A.Ş. KKTC Sorumlusu Murat Çaptuğ ile temizlik faaliyetlerini yürüten Martı Deniz Temizliği Ltd. Şirketi Genel Müdürü Erdem Nevşehir ile biraraya geldi. Bakırcı, toplumun hem temizlik çalışmaları hem de filtre konusunda çok hassas olduğunu belirterek bu konuda beklentilerin bulunduğunu, beklentilerin yerine getirilmesi noktasında da bakanlık olarak konuların takibinde büyük titizlikle hareket ettiklerini söyledi. Konuyu birinci elden öğrenmek için bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakırcı, çalışmalar hakkında yetkililere sorular sorarak bilgiler aldı.

ÇAPTUĞ:'MEVCUT FİLTRENİN REVİZE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK'

Temizlik çalışmaları ile ilgili Bakırcı'nın sorularını yanıtlayan AKSA Enerji Üretim A.Ş. KKTC Sorumlusu Murat Çaptuğ, yaklaşık 5 aydır çalışmaların devam ettiğini ve şu anda yüzde 90'dan fazlasının sona erdiğini söyleyerek, şu sıralarda ağırlıkla kayaların üzerindeki temizlikler yapıldığını belirtti.

“OTEL VE BELEDİYENİN PLAJLARINDA KİRLİLİK YOK”

Çaptuğ,dalış operasyonlarının da sürdüğünü, Otel ve Belediyelerin plajlarında herhangi bir kirlilik kalmadığını açıkladı. Bir ay sonra temizlik çalışmasını bitirmeyi planladıklarını ifade eden Çaptuğ, sonrasında da sürekli olarak ekiplerin kontrol amacıyla görevde olacağını söyledi.

“BİR FİRMA İLE KONTRAT AŞAMASINDAYIZ”

Filtre konusunda da Bakan Bakırcı'nın sorularını yanıtlayan Çaptuğ, mevcut filtre sisteminin revizyon edilmesi için çalışmaların başladığını ve son aşamaya geldiğini ama bunun bir süreç alacağını ifade etti. Bir firma ile kontrat aşamasında olduklarını belirten Çaptuğ, sürecin ilerlemesi ve sağlıklı bir yapı oluşması için yaklaşık bir yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çaptuğ, mevcut durumda filtrenin zaten devrede olduğunu ama kapasite artırımı nedeniyle bir revizyon çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

NEVŞEHİR: 'TURİZM SEZONUNDA HİÇ BİR SORUN OLMAYACAK'

Martı Deniz Temizliği Ltd. Şirketi Genel Müdürü Erdem Nevşehir de sızıntının yaşandığı ilk günlerde bile plaj ve kıyılarda sorun yaşanmaması adına önlem aldıklarını hatırlatarak, önümüzdeki turizm sezonunda herkesin bu konuda rahat olmasını istedi. Deniz altında da küçük kütleler halinde kalan parçaları temizlediklerini ifade eden Nevşehir, şu anda gözükmeyen ve ileride ortaya çıkabilecek parçalara da mobil ekiplerin anında müdahale edeceklerini belirtti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.