1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK İSYAN NOKTASINDA!
HALK İSYAN NOKTASINDA!

HALK İSYAN NOKTASINDA!

Vatandaş alıştı... Olan vatandaşa oluyor...Halk isyan noktasında;

A+A-

Halk isyan noktasında

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde işlemler yavaş ilerliyor…

Beklemekten artık usandıklarını dile getiren vatandaşlar, her devlet dairesinde aynı çileyi çektiklerini söylediler…

 

Vatandaşlar, bu gibi işlemlerin hızlanması için sistemin değişmesi ve personel takviyesinin yapılması gerekliliğine dikkat çekti…

 

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde, işlem yaptırmak için saatlerce bekleyen vatandaş çileden çıktı. Söz konusu dairede, boş yere zaman harcadıklarını söyleyen vatandaşlar, işlemlerin yavaş ilerlediğini ve sabahın erken saatlerinden öğleye kadar beklediklerini söyledi. Araç Kayıt’ta işlem yaptırmanın eziyete dönüştüğünden yakınan vatandaşlar, veznedeki personelin de vatandaşlarla sürekli olarak tartıştığını söylediler, personelin biraz daha sakin ve saygılı olması gerektiğine işaret ettiler.

 

“Sistem yanlış”

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’ndeki sistemin yanlış olduğunu savunan vatandaşlar, işlem yaptıran kişilerin veznede, en az 5-10 dakika beklediğini söyledi. Veznedeki personelin yetersiz olduğunu iddia eden vatandaşlar, bu gibi işlemlerin hızlanması için sistemin değişmesi ve personel takviyesi yapılması gerektiğini savundular.

 

“Olan vatandaşa oluyor”

Şube görevlilerinin yavaş işlem yapmasından yakınan vatandaşlar, af çıkmasıyla herkesin Araç Kayıt Şubesi’ne akın ettiğini söyledi vergi cezalarının affedilmesine de eleştiri yöneltti. Zamanında ödeme yapan vatandaşların mağdur edildiğini, borcunu ödemeyenlerin ise bağışlandığına işaret eden vatandaşlar gazetemize şöyle konuştu:

 

“Devlet dairesinde bir işimiz olduğu zaman, sürekli bekliyoruz. Hiçbir zaman işlemlerimiz erken bitmiyor. Uzak yerden gelenler var. Bu insanlar her gün benzin yakıp Lefkoşa’ya mı gelecek? İnsanların başka işi gücü yok mu? Sabahın sekiz buçuğundan, öğlen on ikiye kadar bekliyoruz. Sonra bir bakıyoruz veznede 1 ya da 2 kişi işlem yapıyor. ‘Başka personel yok mu?’ diye sorduğumuz zaman, ‘öğle yemeğindedir’ cevabını alıyoruz. Neredeyse tüm günümüzü burada oturarak geçirdik. Veznede personel yetersizdir. İşlemler çok yavaş ilerliyor. Dolayısıyla halk öfkeleniyor ve geriliyor. Nasıl ki vergimizi zamanında kuruşu kuruşuna ödüyorsak, bizim de bu devletten doğru düzgün hizmet almaya hakkımız vardır.”

 

“Zamlara alıştık”

Vatandaşlar, hükümet her değiştiğinde harçlara zam uygulandığını belirterek, bu duruma zor da olsa alıştıklarını söylediler. Asgari ücretle geçinen bazı vatandaşlar ise, her yıl ruhsatlara zam yapılmasından dolayı maddi zorluğa girdiklerini söyledi. Her şeyin çok pahalı olduğunu ve zor şartlar altında yaşadıklarını belirten vatandaşlar, sürekli zam yapılmasını eleştirdi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.