1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK KONSEYİ TOPLANTISINA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI
HALK KONSEYİ TOPLANTISINA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

HALK KONSEYİ TOPLANTISINA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

KTOEÖS BAŞKANI GÖKÇEBEL, SENDİKANIN HALK KONSEYİ TOPLANTISINA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 21 Aralık’ta halk konseyini toplantıya çağıracağını açıkladığını belirterek, sendikasının bu toplantıya katılmayacağını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Gökçebel, bugün, Kıbrıs’ın Jeo-Stratejik konumunun artığını, Ortadoğu’da yaşananlar, gaz ve petrol bulunması ile konjektürel bir çözümle karşı karşıya kalınacağının açık olduğu bir süreçten geçilmekte olduğunu kaydetti.

Gökçebel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun toplumunun sesine kulak vermesinin beklendiğini ancak beklenenin tersine, eski politikaların tekrarının yaşandığını savundu.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüne oynanıyor görüntüsü güçlenmektedir. Siyasi partilere bilgi vermeyen, hata yaptıysa bile özür dileyip bu hatasını düzeltmeyen Eroğlu, 21 Aralık’ta sözde ‘halk konseyini’ toplantıya çağıracakmış. Eroğlu bu size uyarımızdır, politikalarınızla Kıbrıs Türk Toplumu özne olmaktan çıkarılmış, yok oluşa sürüklenmiştir. Bunda sizin payınız da büyüktür. Bir ön metin üzerinde bile uzlaşıya varamadınız. Her gün fakirleştirilen, aşağılanan toplumumuza ne istediğinizi açık deklare edecek bir metin oluşturamadınız. Çözüm parametreleri 50 yıla yakındır görüşülüp yazılmıştır. Bu metni bu parametrelerden oluşturamadınız. Şimdi neyin peşindesiniz?”

KTÖS’ün 21 Aralık’taki toplantıya katılmayacağını belirten Gökçebel, Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs sorunu düğümünün bir an önce çözümlenmesi ile üzerindeki ölü toprağının kalkmasını istediğini söyledi.

Tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.