1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK PAZARINI SU BASTI
HALK PAZARINI SU BASTI

HALK PAZARINI SU BASTI

“LTB sağ olsun! buraya...''

A+A-

Başkent Lefkoşa’da etkili olan yağmur Otobüs Terminali bölgesindeki Halk Pazarı’nı basınca, esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. KKTC’de dün sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Halk Pazarında sular altına kalan pazar esnafı, hem suyu tahliye etmeye, hem de satış yapmaya çalıştı. Küreklerle yön verilerek pazar alanında suyun tahliye edilmesiyle vatandaşlar rahat bir şekilde alışveriş yapmaya başladı.

Alt yapı eksikliği var

Esnaf, sağanak yağmurdan olumsuz yönde etkilendiğini ifade ederek, “LTB sağ olsun! buraya alt yapı getirmedi. Alt yapı eksikliği var. En ufak bir yağmurda pazarı su basıyor. Böyle iş mi olur?” diyerek tepkilerini dile getirdi. Öte yandan esnaf sağanak yağmura rağmen işlerinin iyi gittiğini ifade etti. 

Esnaf ne dedi?... Esnaf ne dedi?… Esnaf ne dedi?...

“Suyun içinde ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz”
Adem Gökçe:

 “Yağmurun bize yararı da var zararı da var. Çünkü ürünlerimiz için yağmur gerekli, ancak pazardaki alt yapı eksikliği yüzünden suyun içerisinde ürünlerimizi satmaya çalışıyoruz. Fiyatlar son haftalarda ucuzladı, bu sebeple işler geçen haftalara göre daha iyi gidiyor” dedi.

“Yağmur her yağdığında manzara aynı”

Muhammed Emin Işık: 

“Çok sıkıntı yaşıyoruz. Her yağmur yağdığında manzara aynı, durum hiç değişmiyor. Sular içerisinde iş yapmaya çalışıyoruz. Yağmur daha çok yağsaydı, iş yapamaz duruma gelecektik. İşlerimiz bu ay daha iyi gidiyor. Alt yapı sorunumuzu çözseler, problemimiz kalmayacak” dedi.

“Tezgâh başına 40 TL ödüyoruz”

İbrahim Ersalan: 

“Saatlerdir süpürge ile su tahliye etmekten yoruldum. Tezgâh başına 40 TL para ödüyoruz, karşılığı bu mudur? Tarladaki ürünlerimin yetişmesi için yağmur gerekli ama belediyenin bu soruna bir çözüm bulması gerekmektedir” dedi.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.