1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK YOL BEKLİYOR
HALK YOL BEKLİYOR

HALK YOL BEKLİYOR

Ölümlü kazalar, harekete geçirdi,

A+A-

Yayla köyünde 12 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Murat Rüstemoğlu, köy yollarının yıllardan beri bozuk olduğunu söyledi ve ölümlü kazalar yaşandığına dikkat çekti. Hemen her gün sabah, yolda kaza olduğunu görüp duyduklarını vurgulayan Rüstemoğlu, geçen haftalarda yaşanan ölümlü kazaları örnek gösterdi.

Anayolun etrafının ise narenciye bahçeleri ile donanmış olduğunu ve söz konusu yolun kamyon ve TIR’lar tarafından kullanıldığına dikkat çeken Rüstemoğlu, “Yolda iki araç yan yana gidemez. Güzelyurt’a gidecek başka yolumuz da yok. Yıllardır yetkili birimlere, Karayolları’na isteğimizi ilettik ancak bize her yıl söylenen yolun yapılacağı oldu. Bütçeye konulup yapılacağı söylendi. Ancak onca zaman oldu kimse yüzümüze bakmadı” diye konuştu.

Eğer bu yol yapılmazsa…

Rüstemoğlu, ayrıca, Rum zamanından kalma, sağlı ve sollu yaklaşık beş kilometre mesafede beton su evleklerinin de varlığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bu evlekler şu anda kullanılmıyor. Trafikte olan araçlar için tehlike arz ediyor. Ayrıca yol kenarında bariyer çizgisi yok, ışık yok. Levha var fakat üzerinde ne yazdığı belli değil. Ayrıca köy içinde daha önce yapılan rampalar da kırıldı. Eğer bu yıl içinde yol yapılmazsa toplu halde eylem yapacağız”

 Sosyal konut bölgesi telefonsuz

Öte yandan, sosyal konutlar bölgesinde 30 yıldan beri gençlere verilen arsalar olduğuna da işaret eden Rüstemoğlu, “İnsanlar ev yaptı, yerleşti ancak telefonları yok. Bu büyük bir rahatsızlık veriyor. İnternet ortamı yok, çocuklar ders dahi yapamıyor. Gün geçmiyor ki, bana bu konuda şikâyet gelmesin. Bu konuyla ilgili Telefon Dairesi’ne de gittim. 12 yıl bitti, çözüm bulunacak o yıl gelmek bilmedi. Bu konuda da gerekenin yapılmasını bekliyoruz”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.