1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİN ARTIRILMASI GEREK''
''HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİN ARTIRILMASI GEREK''

''HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİN ARTIRILMASI GEREK''

''Halkimizin Yaşam Kalitesinin Artirilmasi Gerek''

A+A-

Demokrat Parti (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının, bir an önce biriken sorunlarının aşılması, istikrarlı bir hızla kalkınma sürecine girilmesini ve yaşam kalitesinin artmasını beklediğini vurgulayarak, hükümeti göreve çağırdı.

Taçoy yazılı açıklamasında, “hükümetin mali ve ekonomik konulardaki tutumuna” ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hasan Taçoy, siyasetçilerin, parlamentoda veya hükümetlerde görev yaparken mazeret üretmesi ve başkalarını suçlayarak prim yapmaya çalışmasının zamanının çoktan geçtiğini ifade ederek, “Artık proje yapan, ülkemizin insan potansiyelini ve her türlü kaynağını en iyi şekilde kullanan, dünyada ne olup bittiğini doğru okuyan siyasetçilerin halkımızın takdirini kazanmakta olduğu bir sürece girmiş bulunuyoruz” dedi.

Ancak son 12 yılın 8 yılında hükümette olan ve Başbakanlık sorumluluğunu elinde tutan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin hala bu gerçekleri anlamadığını savunan Taçoy, şu görüşlerini dile getirdi:

“CTP, hala takıntıları, ideolojik saplantıları, paranoyaya dönüşen bazı sözde korkuları yüzünden ekonomimizin gelişmesinin önündeki başlıca engeli oluşturmaktadır. Cumhuriyetçi Türk Partisi yüzündendir ki ülkemiz insanı için çok büyük önem taşıyan ve Anavatan Türkiye ile imzalanması gereken 2016-2018 Ekonomik İşbirliği Protokolü bir türlü imzalanamıyor.

Eğer siz devlette devamlılık ilkesini bir tarafa iterek su konusunda daha önce yapılan anlaşmaları görmezden gelir, Türkiye ile hükümet şapkasını giyerken başka, parti yetkili organlarında başka konuşursanız, parti yetkili organlarına gerçekleri anlatıp onların desteğini almayı başaramazsanız KKTC’ye hiç bir hizmet veremezsiniz.”

DP UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, “CTP yüzünden su konusunun da bir türlü bir karara bağlanamadığını” öne sürerek, geçen yılın bütçesinde yer alan bazı proje ve kaynakların da CTP yüzünden değerlendirilemediğini iddia etti.

“CTP’nin hataları sonucu kamu açıklarının giderek arttığını, ülkenin önünü açacak pek çok projenin uygulama aşamasına gelemediğini” savunan Taçoy, şöyle devam etti:

“Ekonomik işbirliği protokolünü imzalayamayan, su konusunda Anavatan Türkiye ile uzlaşmaya varmayı bile başaramayan bir hükümet halkın sorunlarını çözebilir mi? Bir hükümetin, borçlanarak veya avans alarak 13’ncü maaşları veya aylık maaşları ödemesi maharet değildir. Maharet, ekonomi pastasını büyütmektir. Maharet bir an önce Devlet mekanizmasını etkin ve verimli kılmaktır. CTP-UBP hükümeti şu ana kadar sadece laf üretmiş, yapması gerekenleri yapmayarak sınıfta kalmıştır. Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak bazı bakanların hoşuna gitmese de gerçekleri ve doğruları ifade etmeye devam edeceğiz. Bu noktada kimseden çekinecek bir şeyimiz yoktur. Bizim için yegane gözetilecek şey halkımızın refah, güven ve mutluluğudur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.