1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALKIN KAFASI KARIŞIK
HALKIN KAFASI KARIŞIK

HALKIN KAFASI KARIŞIK

Sağlık eski bakanlarından Mustafa Erbilen, “Devlet laboratuarına güvenin, denize girin” açıklamasını yaparken, bir diğer eski bakan ve eski başsavcı Oktay Feridun “İyi netice çıkaran birine güvenmek gerekiyor” dedi

A+A-

Kalecik’te meydana gelen petrol sızıntısı olayından sonra denizlerde oluşan kirlilik halkı endişelendirdi. Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği’nin “dikkatli olun, denize girmeyin” açıklamasına, Başbakan Dr. Sibel Siber’in çok sert tepki vermesi, kafaların karışmasına neden oldu.
KIBRIS’ın görüştüğü Sağlık eski bakanlarından Mustafa Erbilen, “Hükümete ve devlet laboratuarına güvenin, denize girin” açıklamasını yaptı. İçişleri ve Sağlık eski bakanlarından Oktay Feridun ise “İyi netice çıkaran birine güvenmek gerekiyor” dedi.
Başbakan Sibel Siber, deniz bölgelerinden örnekler alınarak devlet laboratuarında tahlil yapıldığını, sonuçların temiz çıktığını ve halkın rahatlıkla denize girebileceğini açıklamıştı.
Bu güvenin verilmesinin yanı sıra Tabipler Birliği yetkililerinin, denizlerin temiz olmadığı, özellikle hamile kadınlar ve çocuklara büyük zarar vereceği yönünde yaptığı bilgilendirme, başbakanı kızdırırken, plaj işletmecilerinin de tepkisine neden olmuştu.
Halk, yaz tatilinin keyfini denize girerek çıkarmak istiyor. Ancak denizlerimizin ne kadar temiz ve güvenilir olduğunu bilmiyor. Halk, hükümete mi yoksa örgütlerin yaptığı açıklamalara mı güveneceği konusunda ciddi kafa karışıklığı yaşarken, tecrübeli kişiler de farklı görüşler ortaya koyuyor.

Erbilen: Hükümete güvenin
Sağlık eski bakanlarından Mustafa Erbilen, Kalecik’te meydana gelen petrol sızıntısının ardından gündeme taşınan deniz kirliliği konusunda görüş belirtti.
Erbilen, devletin işi ciddiye aldığını vurgulayarak devlet laboratuarında ülke genelindeki deniz kıyılarından örneklere yapılan tahlillere güvenilmesini istedi.
“Denize girilmesinin sakıncalı” olduğu yönündeki iddiaların kafa karıştırdığını ifade eden Erbilen, bu tür spekülasyonlara gerek olmadığını, güvenle denize girilebileceğini söyledi. Başbakan’ın açıklamasına destek verdi.
Erbilen, Başbakan Sibel Siber’e güvendiğinin altını çizerek, “Durumu ciddiye aldığından ve gerekli işlemleri yaptırdığından eminim” dedi.
Hükümetin yaptığı açıklamalara güvenilmesini isteyen Erbilen, denize girenlerde herhangi bir sağlık sorunu olmayacağını, denizlerin tahlillerde temiz çıktığını söyledi.

Feridun: İyi netice çıkaran birine güvenmek gerekiyor
Sağlık eski bakanlarından Oktay Feridun da, kendisinin sağlıkçı olmadığını, konuyu basından takip ettiğini söyledi ve mutlaka laboratuar sonucu gerektiğine işaret etti.
“İyi netice çıkaran birine güvenmek gerekiyor” diyen ülkemizin en kıdemli hukukçularından, eski başsavcı Feridun, birlik içinde çalışılarak sorunların çözümlenmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.