1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALKIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
HALKIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

HALKIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu, Yeşilyurt’ta 11 üreticinin sultani üzüm bağlarında yaklaşık 51 ton sultani üzüm için verilen imha kararına dikkat çekti

A+A-

Tarım Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde belirlenen yüksek tarım ilacı kalıntıları nedeniyle Yeşilyurt’taki 11 sultani üzüm üreticisine ait bağlardaki 50.44 ton üzümün imha edilmesine dün sabahtan itibaren başlandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu' nun yaptığı açıklamada, bu üzümlerde neden bu kalıntının kaldığının araştırıldığını söyledi. Halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Dayıoğlu, üreticilerin itirazlarına rağmen üzümlerin bağlardan toplanıp imha edilmesine başlandığını kaydetti.

İlaçlar AB normlarında

Üzüm üreticilerinin AB normlarına göre kullandığı 16 adet farklı ilaç olduğunu ifade eden Bakan Dayıoğlu, buna rağmen iki firmanın ürettiği ilacı kullanan 11 üreticide bu sorunun çıktığını söyledi. Neden ilaç kalıntısının bu kadar yüksek çıktığı konusunda sağlıklı bir açıklama yapmanın henüz erken olduğunu kaydeden Dayıoğlu, konunun araştırıldığını söyledi. Mehmetçik’teki üreticilerinin de ayni ilacı kullandığını belirten Dayıoğlu, bu üzümlerde yapılan testlerde hiçbir kalıntıya rastlanmadığını ve bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Üretici tepkili ama…

Yeşilyurtlu 11 üzüm üreticisinin ürünlerinin imha edilmesine tepki göstermesinin çok doğal olduğuna da dikkat çeken Bakan Dayıoğlu, ancak buna uymak zorunda olduklarını çünkü yapılan 4-5 testte de kalıntının çok yüksek çıktığını vurguladı.
Bakan Dayıoğlu, halkın sağlığının her şeyden önemli olduğuna ve bu nedenle zehirli üzümlerin imha edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.