1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI: “ENGELSİZ BİR ŞEHRİN İLK ADIMLARINI ATACAĞIZ”
HARMANCI: “ENGELSİZ BİR ŞEHRİN İLK ADIMLARINI ATACAĞIZ”

HARMANCI: “ENGELSİZ BİR ŞEHRİN İLK ADIMLARINI ATACAĞIZ”

Harmancı: “Engelsiz bir şehrin ilk adımlarını atacağız”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi, seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti, projelerini anlattı, görüş ve önerileri dinledi.

TDP Basın Bürosu açıklamasına göre, toplumun tüm kesimlerini içine alacak şekilde politikalar üreterek nasıl bir yol izleyecekleri yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Harmancı, özellikle engelli hakları ile ilgili araştırmalar yaptıklarını, başarılı 10 şehir uygulamasına bakarak bu konuda en başarılı şehirlerden biri olan İspanya'nın Avilla kenti üzerinden ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İspanya’da projelendirme aşamalarında engelli yurttaşların da fikirlerinin alındığını ve engellilerin de projelerin hazırlanmasında aktif şekilde rol aldıklarını kaydeden Harmancı, projeleri hazırlarken “engelsiz” projeler hazırlamaya özen gösterdiklerini kaydetti. Harmancı, göreve gelmesi halinde her şeyden önce engelsiz bir şehir yaratabilmek için 2015 bütçesinde kaynak yaratacaklarını belirtti.

Gönüllü katkılarını bir noktaya taşıyarak “engelsiz” bir şehir yaratmak için başlangıç yapacaklarını belirten Harmancı, FOGEM örneğinin güzel bir örnek olduğunu ve bunun bir başlangıç olması gerektiğini ifade etti. Sadece bir parkın bir bölümünün değil, tüm parkların “engelsiz” olması gerektiğine dikkat çeken Harmanı, göreve gelmeleri halinde LTB binasının girişini de “engelsiz” hale getireceklerini açıkladı.

Lefkoşa ekibinde mimar ve mühendislerin de yer aldığını, “bazılarının mimar ve mühendisler odasında engelli standartları konusunda çalışmalar yaptıklarını” da anlatan Harmancı, alanlarında uzman kişilerin bilgi ve birikimlerinden mutlaka yararlanacaklarını söyledi.

Paydaşların sürekli toplanabileceği koordinasyon kurullarına da ihtiyaç olduğunu, bu yönde çalışmalar yapacaklarını belirten Harmancı, maddi sorunları çözerken, şehrin dokusunu da değiştirecek adımları atacaklarını kaydetti. Kaldırımların standart dışı olduğunu belirten ve kaldırımların etap etap “engelsiz” hale gelmesi için çalışacaklarını belirten Harmancı, Meclis üyesi adayları Çelen Çağansoy’un da “engelsiz” bir şehir yaratmak için yapılan çalışmalara katkı koyduğunu kaydetti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.