1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HARMANCI: “HÜKÜMETİN SOMUT PROGRAMI YOK”
HARMANCI: “HÜKÜMETİN SOMUT PROGRAMI YOK”

HARMANCI: “HÜKÜMETİN SOMUT PROGRAMI YOK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, hükümetin 100 günlük icraatında; somut program ve projeden yoksun olduğunun açıkça görüldüğünü savundu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, hükümetin 100 günlük icraatında; somut program ve projeden yoksun olduğunun açıkça görüldüğünü savundu.

TDP milletvekillerinin 2014 bütçe görüşmelerinde  yapıcı uyarılarda bulunduklarını  ifade eden Harmancı, “Bütçe görüşmeleri göstermiştir ki, ne yazık ki CTP-DP hükümeti, TC-KKTC ekonomik programının revizyonu konusunda hiçbir proje ve yaklaşım geliştirmemiştir” ifadelerini kullandı.

TDP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı açıklama yapan TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, elektrik, akaryakıt ve tüpgaza  yapılan zammın dar gelirli ve emeklilerde daha derin yaralar açtığını ifade etti.
 
Hükümetin bir an önce, sivil toplum ve ekonomistlerle diyalog başlatması gerektiğini belirten Harmancı, 2014 yılında uzmanların uyarılarının da dikkate alınarak dövize endeksli oluşabilecek kayıplarla ilgili çalışma başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Bürokrat atamaları ve görevden almaların da toplumu derinden etkileyen bir konu olduğunu ileri süren Harmancı, yaşananlar karşısında toplumun hükümete güvenini 100 gün içerisinde kaybettiğini savundu.

UBP döneminde olduğu gibi, CTP-DP döneminde de, siyasi atamaların devam ederek kamunun şişirildiğini, toplum dinamikleri dikkate alınmadan zamlarla kamu açıklarının kapatılması yoluna gidildiğini, ekonomik paketin aynen devam ettirildiğini iddia eden  Harmancı, “Revizyon yoksa vatandaşın ağzına çalınan bir parmak bal mıydı?” diye sordu.

Hükümetin, çok önem verdiğini söylediği kamuda verimlilik yönünde henüz somut bir adım dahi atamadığını ileri süren  Harmancı, İyi İdare Yasası’nın çıkmasını olumlu bulduklarını,   Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın  ise yeterince tartışılmadığını belirtti.

Kamuda mesai saatleri içerisinde gerçekleşen yeni yıl kutlamalarına değinen Harmancı, kamu çalışanlarının eğlenmeye hakkı olduğunu ancak, bunun vatandaşın hizmet alabileceği saatlerde yapılmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

 Hükümetin karar ve uygulamalarına karşın tek alternatifin ‘sokak’ olduğunu savunan Harmancı, “vatandaşı daha da fakirleştirme anlamına gelen zamlara” karşı yapılacak eylemlere katkı koyacaklarını açıkladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.